neděle 13. září 2015

Zloděj křičel: chyťte zloděje

Konečně se něco děje. A to díky této vládě, která už netoleruje kmotry žádných barev. Politika této vlády nese ovoce. Tešte se všichni, rudí, oranžový, modří, hnědý, zelení, černý a já nevím jací. Vaše dny skončili. Vláda už má zákony na transparentnost státních zakázek, akcií na jméno, na zodpovědnost úředníků za svá rozhodnutí, a prokazatelnost majetku. Už vám tu pšenka nepokvete. Konečně se staneme moderní demokracií. A vláda a její politici by měli lidem toto začít připomínat. Prezentovat se, ukázat lidem, že jí jde skutečně o lidi a republiku. Že to s bojem s korupcí myslí vážně. A vyzvat lidi, aby jen nenadávali po hospodách. Jen nešířili další "zaručené" zprávy o tom, že tamten udělal tohle a tamto. Ale aby veškeré podezření ohlásili. Vláda a její poslanci a senátoři, co jí podporují, by to měli prezentovat ve všech médií a setkání s lidmi. Má teď velkou šanci na svou "rehabilitaci" své pověsti. A chtít po médiích, aby přestali s informacemi o modrých strakách a kmotrech, ale buď říkali dohromady: modré a oranžové straky, kmotři a tunely. Nebo jen: politické či stranické straky, kmotři a tunely. Protože tak to je a vždy bylo správně.

Jen je chybou, jak málo to vláda prezentuje a pak mají levicový populisté navrch. Musí to více hlásat do světa. A musí v médiích a debatách s levicí, být důrazná a na jejich útoky, klidně připomenout i jejich korupční kmotry. Prostě, lidi musí přestat mít pocit, že "krade, podvádí, korumpuje" jen pravice. Za půl roku se na Rátha zapomene, jako na Grosse, Palase, apod. A zase bude levice na nohou. A věřte, že ona lidem dokáže nalhat, že Ráth byl jen jedinec, ale strana je čistá. Zato vaši (pravicový) špatní politici, nebudou jedinci, ale podstata politiky celé strany a pravice. Chápete? Jako příklad jsou komentáře na facebooku. U Bárty se (skoro) celý národ shodl na jasné korupci, a každý mu přál kriminál. A přitom se vycházelo jen z výpovědi údajných podplacených (žádné několika měsíční vyšetřování, sledování, sbírání důkazů). A ještě k tomu, to byli Bártovy peníze, ne ukradené nebo z úplatku. Ale u Rátha, který byl půl roku sledován, odposloucháván, a po důkazech byl dopaden s dalším důkazem (ono se zapomíná, že ho nechytila nějaká silniční kontrola, které se nezdálo, co má v tom balíčku, nebo dokonce, mu ten balíček sama hodila do auta, ale předem připravená kriminalistická akce), tak ho tu levičáci a jeho příznivci, obhajují a vše přisuzují na snahu vlády ho odstranit. Že by to bylo tím, že Ráth pochází z levice, a že to byl nevýraznější populista, který nejvíce nadával na pravici? To pak nezáleží na neprůstřelných důkazech, že? Za to, kdyby takto chytili při činu Kalouska, Nečase, Klause, tak to by ti příznivci Rátha křičeli a žádali nejvyšší trest a propadnutí majetku, nejlépe celého jejich příbuzenstva, co?

A je dost zvláštní, když se ozývají názory, že to byl slušný člověk, ale jen si přičichl k velké politice, a viděl, jak to chodí (s nevyřčenou větou - u pravice), tak se také zkazil. Přeci, pokud nejsem zkažený, tak se nezkazím. A zvláště, pokud jsem takový velký bojovník za poctivost, právo, čest, morálku. On věděl, že ho tak levičáci berou, a jen díky svému chování a jednání, má takovou oblibu. Tak jen proto, že byl tou ikonou boje proti nepoctivosti, nedodržování zákonů, nemorálnosti druhých, měl naopak okamžitě tu partičku nahlásit policii, ne se k ní přidat. A on se nejen jen nepřidal, ale byl i aktivním členem toho zlodějského spolku. Ještě není vyšetřování u konce, ale už se ví o jeho propojených firmách, které pro kraj vše dělali. A nebylo to zadarmo. Slušný člověk by maximálně kryl kmotry, ale rozhodně by se nezapojoval, neřídil, finančně na tom neprofitoval. To že kmotry, napojené na ČSSD, jen nekryl, ale sám se účastnil a profitoval na zlodějnách, rozhodně nesvědčí o jeho slušnosti, poctivosti, čestnosti, morálce. A kdy pak zapomněl na svá slova, kterými vyzýval druhé, že když jsou jen podezřelý z něčeho, měli by odejít a vzdát se všech politických funkcí? Ráth neodchází, ale dělá ze sebe obětního beránka. Ale to, že nepopírá, že to udělal, jen fňuká, že kradou všichni, tak je jak malé děcko, které dostalo přes prsty, a tak žaluje na bratry, že oni taky. Ale s tím hoch musel počítat, že když byl největší křikloun, který ukazoval na druhé a sám ze sebe dělal svatého, že si to holt policie prověřila u něj, jako u prvního. Vždyť kdyby byl čistý, tak nic nemají a on by nyní mohl dál křičet a ukazovat, a ještě by se ukázalo, že je čistý a získal by tím kredit největší. Ale takto? Se zjistilo, že: ZLODĚJ KŘIČEL, CHYŤTE ZLODĚJE.

Žádné komentáře:

Okomentovat