neděle 13. září 2015

Dobojováno, máme nového presidenta. Blahopřeji

Blahopřeji panu Zemanovi ke zvolení, a jen doufám, že to bude president všech slušných, poctivých, pracovitých lidí, ne jen těch "dolních deseti milionů"., což jsem pochopil spíše tak, jako by řekl: budu president jen chudých, zaměstnaných, důchodců, nezaměstnaných, a prostě těch 60% méně úspěšných. Pro těch dalších 40%, president nebudu, ty mohou zhynout, protože ty mě nikdy volit nebudou. Rád se budu pane presidente mýlit. A lidem vzkáži: máte, co jste chtěli, tak si nestěžujte. Jaký národ, taková vláda a president. Volby tedy vyhrál Zeman, Schwarzenberg prohrál. Jak to dopadlo:

ČR 55:45%
Střední Čechy 51:49%
Mladoboleslavsko 53:47
Benátky nad Jizerou 52:47
Těsné výsledky. Možná, kdyby zemanovci nepoužili v druhém kole, absurdní lži o Schwarzenbergovi, mohl být výsledek jiný. Ve vyspělé demokracii, by ho ty lži, naopak diskvalifikovali. Každopádně, končí první přímá volba presidenta. Ale věřím, že další volba už bude jiná. Bude lepší, branná vážně, tím myslím, že nebudou navrhovány extrémy typu Franz (tetování, piercing, číro nebo skin…), Fischerová (matka Tereza), ale i Fischer a Zeman (nečistá minulost), nebo Schwarzenberg (špatně artikulující a ne zrovna fit). Ale skutečné osobnosti, které budou representovat jak svými názory, tak vzděláním, ale i vzhledem a vystupováním.

V další volbě snad budou kandidáti, kteří budou v dostatečném předstihu v hledáčku médií a celé společnosti, aby je protikandidáti nemohli už lživě nařknout, a tím jim vážněji uškodit. A také lidé pochopí, že volba presidenta, nejsou volby parlamentní, senátní, krajské. A v dostatečném předstihu odtajní kandidáti celý svůj životopis, své zdroje na kampaň, získá potřebné hlasy, nejlépe úředně ověřené notářem, aby nebyli pochybnosti. Pokud se případní kandidáti poučili, tak je jim jasné, že by na své kandidatuře měli pracovat už nyní, nejdéle tři roky před volbami. Tím nemyslím samotnou předvolební kampaň, ale pracovat na svém zviditelnění.

Po podpoře Zemana a zapojení se do negativní kampaně, proti Schwarzenbergovi, a vyjádření se k vítězství Zemana, že vyhrála pravda a láska, a že je na Český národ hrdý, jsem nabyl dojmu, že jsem se v Klausovi mýlil. Už ho nebudu považovat za lepšího presidenta, než byl Havel, a přestává být můj oblíbenec. Myslím, že teď chápu, jeho sklon k Rusku. Tím se jeho a moje názory rozešli. Už nejsem klausovec, a jen doufám, že se neproflákne na něj ještě některá kauza. Zatím věřím, že alespoň v tomto jsem se v něm nespletl. A začínám mít podezření, že ve skutečnosti si opravdu oba pánové, při opoziční smlouvě, rozdělili moc ve státě. Proč? To se můžeme jen domnívat, protože jasné důkazy chybí.

Žádné komentáře:

Okomentovat