neděle 13. září 2015

Další "letadlo" startuje, nebo přistává?

Další forma letadla (pyramidy), hry, ve které bohatne (vyhrává) jen ten, kdo jí vymyslí (rozjede), a pak ten, kdo se jí účastní jen na úplném začátku. Ostatní vždy, za každou cenu, nevydělají (prohrají). Tato hra rychle začne a stejně rychle, možná rychleji, končí. A to ze tří příčin. 1) Hra jednou vyčerpá všechny lidi světa. A ti poslední tedy už nebudou mít nikoho, kdo by byl pod nimi. 2) do hry se nezapojí všichni, z nedůvěry nebo nedostatku peněz. 3) Každý není tak výřečný, schopný, extrovert, který dokáže sehnat další lidi, tak že to u něj zpravidla končí.
Kdo nezná pravidla hry: letadlo či pyramida, tak tu jsou: Dáte vklad a musíte sehnat nejméně 2 další lidi. A ti dají vklad a seženou, každý z nich, také minimálně další 2 lidi. A tak to jde dál a dál, až do vyčerpání všech lidí. NEZNÁM JEDINÝ PŘÍPAD BOHÁČE, KTERÝ BY TAKTO ZBOHATL. Tato hra se pravidelně, s obměnami, objevuje nejméně už 50 let. Vždy to skončí stejně. Kdo jí rozjel: "zbohatl", kdo naskočil: zchudl. A nejen finančně. Kdo zapojil rodinu, příbuzný, známí a přátele, sousedy, kolegy v práci, tak ještě přišel o jejich přízeň a nejspíš mnohdy dostal přes držku.
Poslední forma (obměna) této hry se objevila v elektronické podobě. Někdo si vymyslel webovou stránku - wazuub, přes kterou, když se zaregistrujete, a už budete vše na internetu dělat přes tuto stránku, budete vydělávat peníze. Když jsem se z odkazu dostal na presentaci, tak mě bylo po chvilce jasné, o co jde. A když to došlo k "registračnímu poplatku", bylo to jasné. Tady je odkaz: http://video.staged.com/vhronkova81/prezentace_pivdlku__zdenk Těm kdo to chtějí zkusit, přeji případný úspěch, těm 99,99% neúspěšným jen vzkaz: když jsi blbej tak trp.

Žádné komentáře:

Okomentovat