neděle 13. září 2015

Není aféra jako aféra, že levičáci.

K aféře Rátha a konspiracím kolem toho. Ty konspirace se staví na tom, že jiné kauzy, podle lidí: jasné, s jasnými viníky, se nešetří, a jestli ano, viníci jsou na svobodě. Jenže on je rozdíl v podezření, obvinění a odsouzení. Podezření se teprve prověřuje, a to se dělá na svobodě i s nejvážnějšími zločiny. Po prošetření se buď zjistí, že podezřelí je nevinný, nebo že je vinný, a potom je obviněn. V této fázi jsou zatím všechny kauzy, které lidi a média tak štvou. Je mi jasné, že někdy se ta podezření zametla pod koberec, a pak se nemohlo dojít k obvinění. Ale ono to podezření se nemohlo zatím opírat o důkazy, proto se mohli zametat pod koberec. Obvinění se vyšetřuje podle činu buď na svobodě, nebo je obviněný vyšetřován ve vazbě. Tady ten rozdíl vyšetřování třeba Bárty a Rátha.

Třeba pan Bárta byl obviněn jen na základě výpovědi údajných podplacených. Ale soud jim nedal za pravdu, protože se neprokázal úplatek. Ale podmíněně přesto Bártu odsoudil proto, že i tou půjčkou, si je mohl zavázat, což je nepřijatelné. A u Bárty šlo o jeho vlastní peníze, ne z korupce či jiné trestné činnosti. Za to u Rátha byli jednoznačné důkazy, které vedli k jeho zadržení. A když ho načapali při přebírání úplatků, tak nebylo o čem přemýšlet. Kdyby takto při trestném činu, byl dopaden jakýkoliv politik, byl by také zadržen. A u Rátha šlo o peníze za korupci, tedy ukradené, které nemohl vysvětlit.

Je mi jasné, že odpůrci pravice a pravicové vlády, a příznivci levice a levicových vlád, nebudou souhlasit a stejně si povedou svou. Zajímavé je to, že u Rátha to považují za nastraženou past, ale u Bárty to nebyla past ale jasný zločin, zasluhující nejpřísnější potrestání. Zajímavé, jak média, levice, příznivci levice, přemýšlí u pravicových politiků a vlád. Tam stačí jen podezření, a už by chtěli stavět pranýře, už by chtěli zatýkání, kriminál, zabavení majetku, divné "šibenici". Ale jasné důkazy u levicových politiků, musí být pastí, nastraženou pravicí a pravicovou vládou. Fakt zajímavé myšlení levice a levicových příznivců a bohužel, i médií.

Žádné komentáře:

Okomentovat