neděle 13. září 2015

Holešovská výzva aneb: proletáři všech zemí, spojte se.

Tak se nám to zase bouří a ti nejidealističtější revolucionáři už opět myslí na světlé socialistické zítřky. No, zatím mě ta nová Holešovská výzva připadá směšně. Co jsem zatím vypozoroval, tak je to horda závistivých křiklounů, který jen sere to, že si nemohli "nakrást" taky. Žádný konkrétní program, žádné řešení. Jen: "zabijme" ty politiky, zbavme je, jejich rodiny, jejich příbuzné a známé, všeho majetku a rozdejme si ho. Ale jen my, co tu křičíme, kdo nekřičí s námi, ten nic nedostane. Protože je nejspíš stejný parchant, jako ti, co chceme zlikvidovat. Jinak by přeci křičeli s námi, no né? Tak takto mi to celé připadá. Tak jen doufám, že to velmi rychle lidi prohlédnou. Že zjistí, že je neverbují do ulic lidé s čistými úmysly. Že se jen chtějí sami dostat k moci, chtějí si také nakrást.

Kdyby to tak nebylo, nespojovali by tuto vládou se všema těma "zlodějnama" Jistě, kradlo se. Tedy, kradlo, korumpovalo. No, vlastně, nakonec se to zaplatilo ze státního, tak vlastně ano, kradlo se, ale ne za této vlády. Tato vláda zatím nemá jedinou kauzu z korupcí a státními zakázkami. (ty kauzy kolem véček neměli se státem, státními penězi, nic společného, tak je nepočítám) Naopak, rodí se zákony, které mají zajistit, no spíše ztížit, nemožnost korupce, protože korupce tu byla, je a bude, ale bude záležet na tom, jak se s ní bude bojovat. Jistě, aby lidi více rozdráždili, tak jako obal přibrali ještě boj proti reformám. Ale nakonec z úst všech vycházelo jen to, že kradou a kradou a kradou… a reformy byli zapomenuty.

Tak že celé je to jen a jen o tom, že pár křiklounů burcuje lidi, aby se díky nim dostali k moci, majetku, penězům zase oni. Ale to je sakra málo. Někoho označit za zloděje, a že dělá vše blbě a jen pro sebe a své rodiny, příbuzné, známé. Takto se revoluce nepodaří. To totiž není program, ale jen křik: My chceme taky! My chceme taky! A víte, proč se povedla revoluce v 89? Protože lidem chyběla svoboda. To je to, co lidi žene do boje. Hlavní hesla sametové revoluce byli:
1) Svobodné volby (splněno). 2) Svoboda projevu, shromažďování, názorů, víry, tisku: zrušení cenzury (splněno). 3) Svoboda pohybu a cestování (splněno). 4) Dodržování lidských práv (splněno). 5) Povolení opozice, nešpehovat nepohodlné režimu (splněno). 6) Svobodné podnikání (splněno). 7) Dostatek, fungující služby a infrastruktura a dostupnost toho všeho (splněno). Pravda, tu 7 jsem jen doplnil to, co lidi štvalo. Ale i to patří k tomu, co by tu lidem chybělo. Tak milý revolucionáři, až lidi opět přijdou, o jen jediný popsaný bod, tak se vám teprve ta revoluce podaří. Dříve ne. Za komunistů tu chybělo všech 7 bodů, proto, když je přestal ochraňovat sovětský svaz s tanky, tak to spadlo, jako domeček z karet, během pár dní.

Žádné komentáře:

Okomentovat