neděle 13. září 2015

Presidentské volby. 1 část

1 kolo debat, zatím se všemi kandidáty, takže takové předkolo. Nebudu popisovat všechny kandidáty. Ale jen ty, které jsou pro mně předem vyloučeni, protože se svými postoji vylučují sami. Tedy v jiné, fungující zemi, v Česku si po posledních krajských volbách, nejsem jist.



Vladimír Franz - nesnáší dnešní systém, nesnáší lidi, kterým není sympatický, nesnáší úspěch jedinců. Všichni tu jen kradou. A zřejmě by nechtěl za voliče ani mě, protože pro mě je jeho tetování také nepřijatelné. Ještě by si v zahraničí mysleli, že Česko je nějaká Africká země a on je náš šaman.


Josef Toman - nesnáší dnešní systém, nesnáší cizí národy, speciálně migranty, ač sám byl emigrant, chtěl by zavést "v podstatě komunismus", nesnáší úspěch jedinců. Všichni tu kradou. Živí se příživou! Páč přiznal, že ho živí peníze od rodiny (příbuzní)


Klára Samková - nesnáší dnešní systém, nesnáší Čechy ale má ráda cikány, nesnáší úspěch jedinců. Všichni tu jen kradou.


Petr Cibulka - Podle mě je to zapšklý paranoik a nejspíš byl sám stbák, vzhledem k jeho rétorice. Všichni v národě jsou zloději a bývalí STBáci a stále aktivní KGBáci. Tedy krom něho, který je jediný čistý, poctivý, jak lilium.


Jana Lyseňková - Tak u této kandidátky se ukazuje, že odpůrci přímé volby nejspíš měli pravdu. Že se můžeme dožít také kandidatury Járy Cimrmana, Miki Mause, a ve starém Římě měli i koně. Ale vědkyně by byla změna. Od dob Libuše, v čele státu nebyla.


Jiří Dienstbier - Mluvil rozumně, skoro sem si říkal, že kdyby socani byli takoví, že by byli pro mě opět volitelní. Až do chvíle, kdy prohlásil, že komunisté jsou už jiní, polepšení, demokratičtí, a že jejich program tu změnu a demokratičnost ukazuje. Tak kdo tomu věří, buď o historii nic neví, nebo má velmi krátkou paměť, nebo byl/je u nich. Zřejmě hlavně nechápe, že komouši přeci nemohou nahlas říkat, že budou pronásledovat opozici, zavedou skrytou cenzuru, budou falšovat volby. Budou pronásledovat své odpůrcům po osobní i pracovní stránce (občas sáhnou po fyzické likvidaci). Zavedou takové zákony, které okleští svobodu podnikání a lidských práv. Znárodní některé podniky. (Ruská cesta. Na Čínskou si snad netroufnou - věznění, popravy, vyhazov z práce a škol). No řekněte, kdo by komouše volil? Tedy krom závistivců, kteří by rádi ty úspěšnější a bohatší viděli na kolenou.


Tomio Okamura - Pro mě absolutně nevolitelný kandidát. Člověk který vychvaluje komunismus a s komunistů dělá nejdemokratičtější stranu, ať to dělá s přesvědčení či z vyčůranosti, aby získal voliče, je pro mě naprosto nepřijatelný. Příště snad bude nácky lákat na plynové komory pro židy a cikány? Hrůza!!!


Ing. Jana Bobošíková, (nezávislá) Také se mi líbili její argumenty, a mít po více jak 200 letech hlavu státu, jako ženu, by nebylo špatné. Ale paní Bobošíková mě odradila pohledem na komouše. Nevadí mě u ní angažovanost v SSM (pro mladší: socialistický svaz mládeže, čili: předstupeň pro členství v KSČ(M)), ani by mě nevadilo, jestli by se smířila s komunistickou vládou (oproti Sobotkovi, který tvrdí, že by raději abdikoval, než by takovou vládu jmenoval). Ale tvrdit, že komouši jsou už jiní, polepšení, lepší, že jsou demokratičtí (jako Dienstbier), to mě rozum nebere, a tímto výrokem se pro mě diskvalifikuje jakýkoliv kandidát. Protože je politicky nedospělý, nepoučitelný, krátkozraký, nebo nezná historii, nejen naší, ale světovou. Tak škoda, ale pro mě paní Bobošíková skončila.

Žádné komentáře:

Okomentovat