neděle 13. září 2015

Demokracie nebo anarchie

Zvláštní je ten dnešní svět. Policie zasáhne proti zlodějům a lidi se bouří. Ano, i krádež nehmotné věci, myšlenky, je krádeží. A tak i krádež filmu (kopírováním, rozšiřováním) je krádeží a zloděj by měl být potrestán. A zvláště, když na tom ještě vydělává, nehledě na to, že ještě dělá škodu těm, kdo ho vyrobili. A lid ti protesty podporuje a fandí spravedlivému boji hackerů za... za co vlastně? Za další KRÁDEŽE??? A ptám se: budou lidi také podporovat, souhlasit s nimi, plnit náměstí, vytvářet diskusní fóra na internetu, i pro jiné skupiny? A jak by se lidem líbilo, kdyby se hackeři dostali k jejich osobním fotkám, filmům, z dovolené a rodinných oslav, a šířili je po internetu a vydělávali na nich? Také by plnili náměstí na protest těch, které by je vlastně chtěli chránit a zabránit hackerům k dalším krádežím vašeho majetku? To už asi ne, co? To by tu byl náhle masový souhlas s vládou, policií, státní mocí a zákony.


A tak se ptám: co bude příště? Budou příště místo hackerů, svolávat demonstrace a protesty dlužníci, kteří se zadlužili svou neuvážeností (a mnohdy ani neměli v plánu něco vracet) a teď je honí exekutoři? A budou svolávat demonstrace a protesty feťáci a drogoví dealeři po zátahu na výrobce a prodejce drog? A budou příště svolávat demonstrace a protesty šlapky, pasáci a bordely po zátahu na ně? A budou svolávat demonstrace a protesty pedofilové po zátahu na ně? A zloději, podvodníci, vrazi... A co lidi. Budou je také podporovat? No měli by, ne? Vždyť je demokracie a každý má právo na svůj život. Co prosím? Že to by byla anarchie? No prosím, jednou demokracie a jindy anarchie. Tak bych prosil o zamyšlení všech, co je ještě demokratické a co už ne. Abychom se jednoho krásného dne neprobudili právě v té anarchii.

OSOBNĚ JSEM PRO ZÁSAH STÁTŮ PROTI TĚM, KDO ŠÍŘÍ NELEGÁLNĚ (nepovoleně) JAKÝKOLIV OBSAH SOUBORŮ (filmů, hudby, fotek, dokumentů, ....) A KATEGORICKY NESOUHLASÍM S TĚMI, KTERÝM TO VADÍ.

Žádné komentáře:

Okomentovat