neděle 13. září 2015

Boj proti korupci? Nekecat a konat!

Podle levičáků a médií, největší zlo na naší zemi, napáchal Klaus a jeho privatizace. Nebýt jeho, tak dnes není prodaný jediný šroubek ze státního majetku. Není tunelování, nejsou Kožení, prostě je vše při starém, dobrém, státním vlastnictví. Ale Klaus to se svými kumpány rozkradl, zničil, a zbohatl na díle národa a bohatství země. A bla bla bla… Víte, to je právě ono. Každý má podezření, ale důkazy žádné. Jestli máte důkazy o nějaké prasárně na Klause, ven s tím. Ono jen dokolečka mlít o tom, že zpackal privatizaci, a že to bylo nejspíš, že z toho sám profitoval, a profitovali na tom jeho kamarádi, atak dále, to jsou zatím jen keci, když nejsou důkazy. A za důkaz nelze brát, že byl strůjcem privatizace. Důkaz by byl, kdyby se zjistilo, že tam, kde došlo k tunelování, rozkrádání, očividnému podvodu při privatizování, tak tam byl zapojen i on a získal z toho peníze.

To pak ano, to by byl důkaz. A tady stačí jenom, aby se konečně muselo odtajnit jmění a majetky všech, a doložit, jak k tomu přišli. A kdo by to nebyl schopen doložit, na toho by padlo podezření, které by se začalo vyšetřovat. Na základě vyšetřování by pak přišlo obvinění, které by vedlo k soudu. V této chvíli by Klause mohli vyšetřovat akorát za špatná rozhodnutí úředníka a politika. Tedy, pokud bychom měli už zákon o osobní odpovědnosti za rozhodnutí, která úředníci a politici udělají. A i to vám nezaručí, že se něco vyšetří ke všeobecné spokojenosti. Protože kdo nenávidí Klause, ten ho bude chtít vidět sedět nebo viset, i kdyby se ukázalo, že je zcela nevinný. Tuším, že pro odpůrce demokracie, pravice a Klause zvlášť, zřejmě nebude spravedlivý a právní stát do té doby, pokud nebudou zavření (možná i pověšeni) všichni pravicový politici a nejvýše nebude viset Klaus, že? To by potom ale nebyl právní stát, ale totalita, kterou jsme tu měli 40 let.

Máte-li na někoho jasné důkazy, nebo minimálně, důvodné podezření, tak běžte na policii. Ale jako důkaz nestačí, že má vilu, drahé auto, každý víkend jede do Paříže, každý rok na cestu kolem světa. Ale jako důvodné podezření musí být to, že když bral tolik a tolik, tak si mohl ušetřit maximálně na to a to, ale ne na všechno. Nebo, jako důkaz nelze brát, že když byl mladý, neměl ani na chleba, a po dvaceti letech má jmění. Ale důvodné podezření je to, že to jmění získal za poměrně krátkou dobu, až extrémně krátkou dobu. Tak jestli máte v okolí někoho, kdo zázračně zbohatl, tak prosím, běžte na policii a státní zastupitelství. Případně přímo na ministerstvo či kontrolní orgány. A můžete jít i do médií. Můžete, pokud důvěřujete svému poslanci, senátorovi, radnímu, jít i za ním. Hlavně nemlčte a konejte. Ono jalové plácání, nic nevyřeší. Korupce, podvody, zlodějny, úředníků a politiků, se nevyřeší u piva. A také, ono může dojít i na ty, kdo jen kecají a nic nedělají. On totiž zákon pamatuje na neoznámení trestné činnosti, víme!?

Žádné komentáře:

Okomentovat