neděle 27. září 2015

Opravdu byste chtěli jistoty, pokud by tu byla (tentokrát kapitalistická) totalita?

Ať si tedy komouši a jejich příznivci, ty své (ne)jistoty "pro každého" dle jejich vůle, strčí do prdele.

Já chci svobodu, chci být zodpovědný za svůj život. Já vidím ty jistoty v sobě a svých rozhodnutí, ve svobodě, demokracii. Mně opravdu nestačí k životu to, že mám práci, střechu nad hlavou, co na talíři. Já potřebuji k životu i to, že se nemusím obávat režimu, když nebudu mlčet, slyšet, mluvit, psát, jen proto, abych měl "jistoty". Když už nebudu moci studovat, dělat práci, kterou chci, cestovat. Poznávat nové pravdivé informace, jiné země. Nechci žít v režimu, kdy budou mít všichni stejně. Proč bych se měl mít stejně, jako nějaký flákač? Ani mně nevadí, když se má někdo lépe než já, pokud se o to přičinil svou prací. Tím nemyslím ručně, jak to vidí komouši a jejich příznivci, ale i řízením a nápady.

Nezáleží na tom, co si finančně mohu a nemohu dovolit. Ale záleží, že kdybych na to měl, tak si to dovolit mohu. Proto nechci návrat socialismu a komunistů. Protože za nich jste si ledaco dovolit nemohli, ani kdybyste na to měli. A to proto, že vám to režim nedovolil, nebo to prostě neposkytoval, nebo to bylo nedostatkové zboží. A to nemluvím o banánech, jak se to snaží komouši a jejich příznivci bagatelizovat.

To mluvím o pořadnicích na elektroniku, nábytek, auta, státní byty, ale i o hygienických potřebách (starší ženy si vzpomenou, jak si místo vložek, dávali mezi nohy buničinu, kusy hadrů, vatu…, a jak jsme na záchodech měli nastříhané hromádky novin), o nedostatku potravin (starší vzpomenou fronty a marnost, pokud jste nepřišli včas, tak jste nesehnali ani pečivo, mléko, máslo… nic!). Mluvím o nedostatku instalatérských, elektrikářských, stavebních, malířských… potřeb, dílů, a o podplácení úřadů, abyste dostali povolení, nebo vám něco doma opravili a vyměnili (OPBH), o podplácení nebo známostech, abyste sehnali i základní potřeby osobní hygieny.

Nejde tedy jen o banány, protože i dnes nemáme na trhu vše, co se ve světě pěstuje a jí. Kdyby šlo jen o "banány", tak tu jsou komouši a socialismus stále. Jde o všeobecný nedostatek zboží a služeb. O všeobecnou a kolikrát nutnou korupci všech lidí, aby se něco sehnalo a zařídilo. To už nechci! A nechci, abych o ty proklamované "jistoty" přišel, kdybych ten všeobecný marast kritizoval. A budu se opakovat, ale po čem se těm lidem vlastně stýská?

Líbilo by se jim, kdyby dnes opět měli ty "jistoty", že by každý měl práci (nebudu rozebírat to, že plná zaměstnanost ve skutečnosti vedla k neproduktivní práci, neefektivní výrobě, nekonkurenceschopnosti podniků, zastaralosti podniků, a jen díky zvláštní obchodní politice v rámci socialistického bloku (RVHP), se podnikům (v rámci možností) zatím dařilo, ale zvyšoval se nedostatek všeho na trhu), zdarma by bylo školství a zdravotnictví, nízké ceny a dnešní platy, podnikové byty. Nakonec by opět začal být nedostatek všeho. Ale byla by cenzura, nebyli by volby, nebyla by opozice, nemohlo by se svobodně cestovat, Kdo by kritizoval režim a jeho představitele, byl by zlikvidován, zavřen, doživotně pronásledován. Nesměl by dělat svou práci, studovat, a týkalo by se to i jeho rodiny. Nesměl by se svobodně šířit názor. Cenzura by se postarala o myšlení a mínění obyvatel. Nikde by se nezmiňovalo o kriminalitě, nedostatku, že něco nefunguje a nepoctivosti představitelů režimu.

To by se líbilo všem, kdo vzpomínají na socialismus a komouše u moci. Že mám pravdu, že? No určitě. Pokud tak rádi vzpomínáte na socialismus, tak jak to bylo. Tak proč by se vám to nelíbilo i dnes? Jo, že byste jen ty jistoty? To ostatní se vás netýká? Pravda, první část předešlého odstavce by se líbila každému. Ta druhá část už nikomu.

TAK PROČ SAKRA NA TY KOMOUŠSKÝ ZLOČINCE TAK VZPOMÍNÁTE A TAK MOC BYSTE SI JE PŘÁLI MÍT ZPĚT, KDYŽ SE VÁM TA DRUHÁ PŮLKA ODSTAVCE TAK NELÍBÍ????????????????????????????????

Žádné komentáře:

Okomentovat