neděle 13. září 2015

Proč politici nepředstoupí před dav?

Setkal jsem se s komentáři, kdy se odsuzuje, proč na demonstraci nebyl někdo z vlády, aby davu vysvětlil ty reformy. Že prý ze strachu. Víte, to by ale před tou tribunou nesměl být zfanatizovaný dav, poštvaný na tu vládu svými mesiáši, který jim slibují, že je dovedou do ráje. A jediná překážka je ďábel - vláda. Ale musel by před tou tribunou být dav rozumných lidí, který tu pravdu, opravdu chtějí slyšet. A jak to vždy dopadlo, když před dav předstoupil někdo z vlády?. Nenechali ani jednoho člena vlády domluvit a vypískali ho. Tak to bylo vždy. Pokaždé, když se jim ukázal některý ministr, tak ho nenechali mluvit, a Kalouska tenkrát málem i napadli. Tak o jakém vysvětlování na ulici to vlastně mluvíte? Vždyť tomu davu jde jen o jedno: Aby předstoupivši ministr, se na kolenou omluvil, přepsal veškerý majetek svůj a své rodiny na dav, abdikoval, sám zašel do vězení a tam si prostřelil hlavu. Jo, a když byli u vlády socani, tak oni na demonstrace taky nechodili.
Já bych spíše o strachu (či zbabělosti?) mluvil ve spojení opozičních, levicových politiků. Kterým je jasné, že vládu sami nezruší, a je jim jasné, že na politickou demonstraci lidi nedostanou. Zvláště komunisté ne. A tak se schovávají v davu odborů a skupin lidí, kteří jsou údajně už tak naštvaní, že jdou do ulic. Ponechám otázku, kdo je tak naštval a vyštval do ulic. Prsty v tom mají i média, nejen populismus ČSSD2- čili odborů. A ještě mají tu drzost tvrdit, že demonstrace nejsou politické, i když tam očividně jde o svržení vlády. A aby se to co nejvíce podobalo demonstraci nepolitické, tak i když v TV jí podporují, tak na tu tribunu nešel ani jeden. No a jinak, já tu demonstraci v přímém přenosu viděl. A řeknu vám, že těm co ten dav vedou, jde jen a jen o to, aby vláda podala demisi, předala veškerý svůj majetek lidu, odešli do vězení a tam hromadně spáchali sebevraždu. Ale neslyšel jsem tam žádný plán, co dál, žádnou alternativu, nic. Tedy krom populismu: my budeme jiní, lepší. Vlastně oni chtějí jen svrhnout vládu a pak se uvidí. Tak o jakém vysvětlování vlády před davem se to vlastně debatuje?
Síla davu: předhoď davu oběť a dav jí rozcupuje dříve, než zjistí, co je to za oběť, i kdyby tou obětí měl být sám dav. můj citát.

Žádné komentáře:

Okomentovat