neděle 13. září 2015

Dopis věcím veřejným

Myslím, že jste nepochopili, o co jste přišli.O důvěryhodnost vaší strany a politiky. A připravili jste o důvěryhodnost Českou politiku a politiky vůbec. I kdyby byl V.Bárta nevinný, i kdyby se nakonec ukázalo, že je čistý, tak nyní je rozhodně odsouzený. A vy sami jste šli do politiky právě proto, aby jste očistili politiku od korupce, od praktik politiků. Kdy nikdy nikdo není souzen a odsouzen. A veškeré kauzy, nejasné i očividně jasné, nejsou vyšetřovány, vyšetřeny, a odsouzeny a viníci si z toho očividně nic nedělají. Nikdo neodchází, nikdo není trestán, nic se neděje.

A teď přijdete vy. Lidem slibujete, že vše se bude vyšetřovat, že vyšetřovaní budou odcházet, a že viníci budou potrestáni. A vy sami budete příkladem. A ještě před nedávnem jste se dušovali, že pokud bude někdo z vás byť jen souzen, že odejde. No a co ve skutečnosti ukazujete? Že vaše sliby o očistě a trestání viníků, se týká jen těch druhých. Je to škoda, že jste českému voliči dokázali, že ve skutečnosti jde každým jen o koryta. Kdyby ne, tak pro zatím, trestaný Bárta, se vzdá všech funkcí i poslaneckého mandátu. A bude se očisťovat mimo politickou scénu. A po očistě se potom vrátil.

A každý by té očistě věřil. Ale takto? I kdyby se Bárta očistil, tak si každý člověk řekne, že zkorumpovaná justice: vyšetřovatelé, soudci, státní zastupitelé, opět kauzu zametlo pod koberec. A každý se bude ptát: kolik to stálo. Asi jste si neuvědomili, že jste nejen že neočistili politiku a politiky. Ale ještě jste jí více pošpinili. A nejen to, pokud se nyní Bárta očistí, tak tím pošpiní čest naší celé policie a justice. Nebude to stejné, jako kdyby se očistil jako řadový občan.

Pokud se očistí jako poslanec a stranický funkcionář, tak všichni vyšetřovatelé, soudci i státní zastupitelé, budou za korupčníky, propojené s vlivnými lidmi a "stranickými kmotry". Vy (VV co stojí za Bártou) jste v podstatě zavinili, že Bárta buď zůstane odsouzený, i kdyby byl nevinný, nebo na vždy pošpiníte celou justici (policii, státní zastupitelství, soudy) protože by už nikdo nesmazal z justice podezření z korupce.

Vy vlastně tím, že Bárta a Škárka, zůstávají, ohrožujete nejen čest politiky a politiků, ale i celé justice, všech soudců, st. zastupitelů, policistů, vlády a pokračování reforem. Vy ohrožujete celou pravici, další vývoj v zemi na dlouhou dobu. Ukazujete, že pravice není schopná vládnout a jde jí jen o moc a zneužívání moci. Vzpamatujte se, nenechte tu dovést k moci komunisty. Buďte čestní a poctivý, splňte vaše sliby. Dokončete vládní program a reformy. Očistěte politiku tak, že budete sami čistí.

Žádné komentáře:

Okomentovat