neděle 13. září 2015

Ráthuv cirkus pobavil

Sedmrathova derniera by mohla být zajímavá. Škoda že jsem v práci. ale? Jeho bláboly jsem nikdy nemusel ale tohle si snad nahraji Jinak ta tabulka, kterou jsem viděl (jeho projevy s a bez kamer) sedí. a vzpomínám si že o něm někdo řekl že je ve sněmovně jen když jsou zapnuté kamery. Tak že, myslím, že si to své poslední představení užije. Vyždíme ze sebe veškerý talent populisty, demagoga. Jeho poslední vystoupení bude opravdu excelentní. Nahraji si to, a až přijdu domů, tak se na to podívám. Myslím, že nejspíš neusnu, páč se budu řechtat celou noc.

Můj odhad sedmráthova proslovu, vzhledem k tomu, že v politice skončil tak jako tak, ale na druhou stranu, nebude chtít nas... své kolegy a bude doufat v zázrak, to bude asi takto:
Bude chtít hlavně šokovat. Prohlásí to, že to je vše nastražené a bude připomínat to, že toto vše je připraveno na všechny. Dokonce, že má nepotvrzené informace, že další nastražené kauzy už běží. To bude vzkaz pro poslance. Vzkaz pro veřejnost bude takový, že je to politicky motivovaná akce, jak zneškodnit opozici, a připravující se převrat a vznik pravicové totality. V podstatě na něm začal boj pravice proti demokracii a nástup fašismu. Přihodí některá období z 30 let v Německu a z 50 let v Československu. Celý projev bude trvat minimálně hodinu.

Myslím, že sem se v odhadu moc nesekl. No, co taky by měl chycený zloděj jiného říkat. Než řvát do světa: JSEM NEVINÉÉÉÉJ. JSEM POLITICKÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉJ.
Chtěl šokovat a tak šokoval. Popsal podmínky vazby přímo hrůzostrašně. Div je nepřirovnal ke koncentráku, vyšetřovnám STB. Poukazoval na způsob svého zatčení, které přirovnal k praktikám z 50 let. Zneužívání moci, odstraňování nepohodlných, neexistujících důkazech. Okatě jasný zinscenovaný proces, proti jedinému poctivému, spravedlivému, ale hodně kritickému politikovi - jemu. Také zdvižený prst, v jeho případě nyní jen do vzduchu (v době své svobody by tím "ukazováčkem" rovnou ukázal na dotyčné osoby), že to čeká na všechny poslance. Jeho popis nedemokratického státního aparátu, nezapomněl postrašit i celý národ. A jeho dojemný výstup: mě si ukřižujte stbáci, ale ty další nevinné lidi nechte na pokoji (myslet tím své kumpány, které také sedí). To má dva důvody: 1) lidem: hle, koukejte, jaký jsem hrdina, novodobý Jan Hus. 2) kumpánům: držte huby, já budu také držet hubu.

Na závěr ale vyzval poslance, aby ho nevydávali, když prohlásil, že když ho zbaví imunity, že všichni (koalice i opozice) posvětí praktiky novodobé STB a zánik demokracie, pravdy, práva. A proto se svého mandátu nevzdá, aby mohl být ten poslední bojovník za demokracii, právo, pravdu, spravedlnost. Kdyby tu byla demokracie, že prý by se mandátu vzdal. No, vzhledem k tomu, že to bylo jeho poslední veřejné vystoupení, tak fakt nevím, jak by chtěl bojovat. A dalšího veřejného vystoupení se dočká až po letech, kdy už stejně nebude poslancem. Tedy, pokud tu funguje policie a soudy jak má. Podle mě se nevzdá mandátu proto, aby dostával dál štědrý plat.

S platem 70-80 tisíc, tak zajistí (i když už ne tak štědře) své dvě "manželky" a i sebe ve vězení. Také bude moci štědře platit své právníky. Bez poslaneckého platu by si mohl dovolit tak maximálně nějaké nedochůdče s ještě mokrým diplomem. To, jak úlisně mluvil o bachařích, svědčí o tom, že počítá s jejich velkorysým chování k němu. A s takovým kapesným od nás všech (plat poslance jde z našich daní) se určitě nebude mít špatně. Možná mu dovolí i donášku jídla z nejbližší restaurace. Zřejmě si bude moci dovolit ten nejlepší komfort, který je možný s ohledem na situaci.

Jeho cirkusové vystoupení bylo šokující i zábavné. Hlavně zábavné. Jak pak by asi komentoval takového Klause, Kalouska, Nečase... kdyby je také takto dopadli? Kolik posměšků, ironie, dovolání se cti, by padalo na druhé. To bychom slyšeli:
Jo tak zlodějna je politický čin? Tak že máme plná vězení politických vězňů? No, to jsme nevěděli, že když někdo ukradne housku, je zloděj, ale když někdo ukradne miliony, je politickej. A když ve vašem případě, policie udělala kus práce, je to politika. Kdyby nedělala nic, tak by to by to bylo v pořádku. .......
A už to vidím na živo, jak by si přihodil vtípky, které by také kolovali na internetu. A na závěr by káral takového politika. Že by se měl stydět, že se chová jak malí kluk, kterého chytili za ruku. A jeho házení špíny na policii, soudy, vládu, systém... by mu bylo k smíchu. Že než aby se přiznal, složil mandát a všechny funkce, a odešel, tak tu takto lže. A kdo lže ten krade, tak že se sám usvědčuje....

Pro mě se Ráth tím, že se přirovnal k politickým vězňům, stal nemorální zrůdou. Počítal jsem s tím, že bude zapírat. No, kdo by strkal hlavu pod sekeru. Ale že ze svého trestného činu, udělá politiku, a že tento systém přirovná ke komunistickému (čemuž by se v případě pravicového politika sám vysmál), to by si zasloužilo pár po hubě. Ráth nezná hranic. Jeho arogance, jakákoliv sebereflexe, absence morálky, egoismus, populismus, demagogie, ho zbavuje lidství a zařazuje ho na dno společnosti. Styďte se Ráthe. A omluvte se všem, kteří za komunistů nezákonně a nevinně trpěli.

Mnozí jeho příznivci a příznivci levice, mu uvěřili. Aby byl jeho projev důvěryhodný, proto zmínil i další kauzy. Ano, jistě, ještě policii čeká spousty práce. A sám doufám, že Ráth nebude jediný. Nakonec, za poslední 2 roky bylo odsouzeno více politiků. Od bývalých ministrů přes řadové poslance až po politiky na radnicích. Ale to neomlouvá to, že on kradl také. Nebo snad chtěl říci: kradou všichni, proč ne já?

Vážení levičáci a příznivci levice a tím i napraveného Rátha (začínajícího na pravici, v té době prosazující spoluúčast pacientů a poplatky ve zdravotnictví). Jestli máte takové přímé, jasné důkazy (jako jsou na Rátha) o korupci a zlodějnách na vámi nenáviděné pravicové politiky, tak běžte na policii. Vaše žvásty jsou jinak jen pomluvy a závist (ideologická nenávist). A jako důkaz, že v době, kdy se to stalo, byli na postech, z kterých to mohli ovlivnit, nestačí. Kdyby na Rátha byl jediný důkaz jen to, že v kauze korupce na kraji, byl hejtmanem, tak by dodnes seděl v parlamentu a na hejtmanství. A mohl by dál šířit bludy a házet špínu na pravici, aby odvedl pozornost od své osoby. Tak tedy, máte-li takové jasné důkazy i na Kalouska, Klause, Nečase, a další vámi nenáviděné politiky, konejte. Protože nenahlášení trestného činu, je trestné. A mohlo by se to brát, jako utajování nebo napomáhání trestnému činu. A jestli nemáte jasné důkazy, tak to jsou jen pomluvy a i pomluva je trestná. Tak že, konejte a nešiřte pomluvy.

Žádné komentáře:

Okomentovat