sobota 12. září 2015

K 11 září

Zvláštní, jak milovníky konspirací nepřesvědčí ani přiznání al-kaidy a samotného Bin Ladina, že to je jejich práce. Aby se nemuseli zbavit verze o US vládě, tak raději udělají z Bin Ladina a al-kaidy spolupracovníky US vlády a pobočku CIA. Vlastně je to stejné, jako kdyby se vrah (zloděj, podvodník…) přiznal k činu a byl odsouzen. Ale ti, kteří nevěří režimu, soudnictví, policii, by stejně tvrdili, že to bylo nastražené systémem, a odsouzení se přiznali určitě mučením, nebo to byli nastrčené loutky systému, aby mohli zadržet jejich kumpány.

Co je k tomu vede? Nenávist ke kapitalismu, k demokracii, úspěšným, bohatým a mocním! Závist, že ti úspěšní, mocní a bohatí, něco dokázali! Nenávist a závist, to je to, co je pohání! Protože zatím nedodali jediný důkaz, jediné vysvětlení - proč by to udělali takto, nic. Jen si to prostě myslí. Oni si takové otázky, jako já, položí jen ve spojení s Bin Ladinen a alkaidou. Ale proč si stejné otázky nepoloží i ve spojení s USA? A to, že jsou záznamy mobilů objetí z letadla, které havarovalo na poli v Pensylvánii, to taky nepřesvědčí konspirátory, že se jednalo skutečně o arabské teroristy.

Odpověď na otázku proč? Proč tak? Mně nedávají smysl. Neříkám, jestli to US vláda udělala nebo ne, a tedy kdo? Ale hledám logiku a smysl, proč tak.

1) dejme tomu, že chtěli USA naštvat své občany a posléze celý svět, aby jim odsouhlasili válku. Dobře, a to by jako nestačilo jen vyhodit všechna velvyslanectví USA ve všech arabských státech (pro větší efekt i ve státech NATO)? Pak vinu svést na al-kaidu. Bylo by to ekonomicky jednodušší. Takto by nepřivedli do ekonomické krize letectví, kdy i pár aerolinek zkrachovalo. Nepotřebovali by další miliardy dolarů na obnovu postižené části New Yorku, protože veškerou práci na obnovu by táhli státy, kde ta velvyslanectví vybouchla. Účel by to splnilo stejně tak, jako to, co se stalo. Napadení, zničení a mrtví. Proč to neudělali takto? Vždyť jediný smysl, proč se to stalo, měl být ten, že lidé budou naštvaní a podpoří US armádu a vládu k odvetné akci. A kdyby zemřeli i obyvatelé těch států, tak by do toho šly s USA ještě více. Možná že ne jen s podporou, ale i osobně, vojensky. Nic jiného to nebylo, než jen začít válku. V tom se shodnou všichni konspirátoři. Ale pak, nebylo by opravdu lepší, nechat si vyhodit ta velvyslanectví v arabských a spojeneckých (NATO) státech? Tak to by nenaštvali jen Američany, ale Evropu a možná že i ty Arabáky? Já bych to rozhodně udělal takto, ne že bych udělal škodu u sebe doma.

2) Proč použili takový způsob, který mohl dopadnout všelijak. Vždyť ani ti atentátníci nevěděli, že se, ty budovy. Oni chtěli udělat co nejvíce škody. A i stavitelé mrakodrapu staví mrakodrapy s tím, že by, údajně, měli přežít náraz letadla. No, ukázalo se, že ne. A tak se divím, že by si vláda USA toto neuvědomila. Nebo že by také chtěli jen náraz, ne totální srovnání dvojčat? Ale rozhodně, pokud měli v plánu jen náraz, nebylo by to k nasrání lidí málo? Pokud jim šlo o nasrání lidí v USA ale i na světě, tak to chtělo něco, co by lidi hodně ochromilo. Tak proč místo letadel, také nepoužili nálože, kterými by dvojčata podminovali? Myslím, že kdyby narušili základy, že by budova spadla určitě. A tím, že by podminovali základy, požár by tedy šel ze zdola, ne ze shora, bylo by více mrtvých, více nenávisti a chuti do války. Ale tady se opět ptám, proč, když se na tu válku tak třásli, proč by použili tak nejistý nástroj - letadlo. Nakonec, i to, že další dvě letadla neudělali tolik škody, je právě odpovědí, jak je letadlo nejistá zbraň.

3) Proč ale rovnou nenapadnout Arabské státy, úzce spolupracující s USA a EU? Proč třeba letadly nenabourat do mešity (pro opravdu veliký efekt) v období modliteb v Saudské Arábii, v Kuvajtu, v Egyptě, ale i Libanon se hodně bratříčkuje se západem? Proč nenasrat rovnou ty, kam bych přišel jako přítel a pod záminkou pomoci, se tam usalašil? No a mít tak spojence proti Iráku, Afghánistánu, Íránu, Libyi, a jejich podporu. No, pokud dnes každý oficiálně věří na Bin Ladina a Al-kaidu, tak by musel věřit taky. A pokud je Bin Ladin a Al-kaida vlastně spojenec USA a odnoží CIA, tak by se k tomu také přihlásila. No, proč se to vlastně celé takto nestalo? Přiznání agenta CIA Bin Ladina a jeho odnože CIA Al-kaidy, by přeci Arabský svět totálně rozhodil, totálně znepřátelil. Nakonec by se možná i sami porvali, a USA by jen dodávala zbraně, peníze, poradce. Těžila by z výsledků té války. Aby se to dlouho neprotahovalo, tak by zasáhlo na pomoc NATO. Samozřejmě by pomohlo těm napadeným (svým). No, a jako díku vzdání, by měli dohled nad ropou. No, kdo by se na ně zlobil, na zachránce. Amerika by pak Arabům poskytla druhý Marshallův plán. No a Ropa by byla doma. Veškerou tíhu by nesly Arabské státy. Jistě, Nato taky, ale to by nebyli takové ztráty.

4) Prostě se mi ty konspirace zdají nesmyslné. Hodně škody, ekonomické ztráty, výsledek nejistý. Já bych to prostě udělal tak, že bych udělal pár výbuchů v jiných státech, které by nejen nesli náklady na obnovu, ale zapojil bych je do války, minimálně podporou. Snažil bych se hlavně o podporu Arabského světa, tak bych především tam směřoval ty teroristické činy. Já bych potřeboval mít spojence, kteří nepochybují, že je to jen odpověď na terorismus, ne že jsem něco nastražil, aby to tak vypadalo. A proto bych potřeboval zasáhnout nejdříve, ne-li hlavně, své budoucí spojence. Takto nejistý způsob, bych nikdy neudělal. Už jen proto, že kdyby se to provalilo, tak by mě lid zmasakroval. Prostě: Jestli to udělala vláda USA, tak dost hloupě a tím nejhorším způsobem.

Žádné komentáře:

Okomentovat