neděle 13. září 2015

Presidentské volby. 6 část

První kolo voleb. Postupují levicový Zeman a pravicový Schwarzenberg. Moji favorité obsadili poslední místo. Sobotka doplatil na členství v ODS a Bobošíková za ostřeji vyhraněné názory a zřejmě proto, že jí média označili za kariéristku. Fišerová byla až příliš pravdolásková, což se hodí na charitu. Roithová je příliš spjatá s lidovci, a jsem rád, že národ pochopil, že potetovaný president, je společensky nepřijatelný. Skoro si myslím, že stejně brali jeho kandidaturu, jako recesi. Myslím, že krom konečného vítěze, ale nejvíce získal Franz. Zviditelnil se, a lépe se mu bude prodávat jeho tvorba. Což byl jeho hlavní záměr. Protože, jestli má všech pět pohromadě, tak mu muselo být jasné, že nemůže uspět.

No a jsem u špice. Jsem potěšen, že i levice dostala přes prsty. Že neuspěl jejich kandidát, Dienstbier. Doufám, že levice vyslyší národ, a přestane být tak útočná. Lidé prostě nechtějí socialismus, ale sociální stát, přesto stále svobodný a demokratický. U Fischera mě snad ani nepřekvapilo, že ho Schwarzenberg přeskočil. Fischera jsem vyškrtl z mé podpory, když jsem přehodnotil pohled na jeho minulost. U knížete se budu muset pro druhé kolo zamyslet. Zeman nebo Schwarzenberg? Oba nejsou zrovna mí oblíbenci. Ale jsem spíše na straně Schwarzenberga. Rád bych, s výhledem na parlamentní volby za (stále doufám) dva roky, kdy zřejmě opět vyhraje levice, abychom měli alespoň na hradě pravici. Nyní rozhoduje u mě pravicovost nad dalšími aspekty.

Jelikož ale president nemá takovou moc jako vláda, potažmo parlament, tak je v podstatě jedno, kdo tam bude. Tak pokud nepostoupí můj kandidát (jeden z kandidátů), tak nebudu volit. Jedinou výjimkou bude, kdyby se tam dostal extrémista (komouš, nácek, fašoun), nebo takovej extrém, jako byl Franz, případně kdyby se národ zbláznil, a do druhého kola poslal nějakého zločince (pro levičáky: opravdového vraha, zloděje, prokázaného korupčníka, mafiána apod., ne jakéhokoliv pravičáka), to bych volil každého, kdo bude proti nim stát. To se nestalo, tak že mě je jedno, kdo z nich bude president, protože on sám nemá na rozhodování země větší moc. Protože ani jeden není můj kandidát, tak zvažuji jít vůbec volit.

Jak dopadla volba v ČR: Zeman, Schwarzenberg, Fischer, Dienstbier.
A na Mladoboleslavsku.
Mladoboleslavsko: Schwarzenberg, Zeman, Fischer, Dienstbier.
Mladá Boleslav: Schwarzenberg, Zeman, Fischer, Dienstbier.
Benátky nad Jizerou: Schwarzenberg, Zeman, Dienstbier, Fischer.

Žádné komentáře:

Okomentovat