neděle 27. září 2015

Nejít k volbám: cesta k socialismu


Národ ztrácí paměť. Ti co pamatují socialismus, vzpomínají JEN na to dobré. Ti co ho nepamatují, jsou znechuceni dezinformacemi od těch, kdo ho pamatují, a porovnání s dnešní realitou. To, že byla realita tenkrát mnohem horší než je dnes, samozřejmě nevědí a nemohou vědět. Proto jsou ti mladí, co nepamatují socialismus (do této kategorie patří všichni kolem 35-40 let, protože jako děti a dospívající lidé, nemohli ještě realitu vnímat tak, jak jí mohli vnímat dospělý. A to proto, že se dospělý snažili je od té reality chránit. Což je přirozené chování drtivé většiny rodičů a dospělých vůbec. Chránit své mladé) rezignovali na zapojení se do společnosti a tím převzetí svého dílu za společnost. Nechtějí sice socialismus, ale nechtějí i tuto dobu.

Proto musíme v mladých vzbudit zájem o volby, aby šli volit, aby šli změnit tu společnost. Komunisté profilují z nezájmu voličů jít k volbám. Za celou dobu svobodných voleb, se přitom jejich skuteční voliči nerozrostli, zůstávají ve stejném počtu, ale snižující se počet všech voličů, jim přidává na preferencích. A komunističtí voliči jsou nejdisciplinovanější voliči. Ti mezi nevoliči nejsou. Mezi nevoliči jsou ti, kteří rezignovali. Kteří si říkají, že to nemá smysl. Jsou to naopak v drtivé většině voliči středu a pravice. Běžte volit, jinak se už nikdy nedozvíte pravdu. Jinak se dočkáte toho, že za pravdu budete pronásledováni. Prý že se nic nestane, když tu komunisté opět budou. Že už se nebude dít, co se dělo. Už jsou jiní, poučení. Ano, pravda.! Jsou jiní, jsou poučení, už nebudou opakovat chyby, nebude se dít, co se dělo.

Malá poučka pro ty, co nepamatují socialismus: Dříve jsme museli číst a poslouchat reportáže "mezi řádky" abychom se dozvěděli alespoň částečně pravdu. A tak: Ano, už se nebudou opakovat chyby roku 68 ani 89. Už vědí, jak tomu zabránit. Už se nebudou veřejně opakovat padesátá léta, protože se opět učí v Putimském Rusku (dříve se soudruzi učili v sovětském svazu), jak se to dělá s opozicí, volbami, protirežimními názory a těmi, kdo je šíří. Ano, jsou jiní, poučení, připravení na moc a jak si jí udržet. A demokracie a svoboda, byla pro komunisty vždycky až na posledním místě!

Chcete-li se sami přesvědčit, jak jsou komunisté "jiní" nechoďte k volbám, oni přijdou a vyhrají, nebo je rovnou volte. Pokud vám ale není lhostejná vaše budoucnost, budoucnost vašich dětí. Pokud vám není lhostejná demokracie a osobní svobody. Pokud pochopíte, že to, co se dělo za nich, bylo nesprávné, a pochopíte, že byť se to nemuselo dotýkat vás, vaší rodiny, všech, tak to, že se to dotýkalo jiných, je natolik alarmující, že je to pro vás nepřijatelné, tak věřím, že se rozhodnete správně, a zamezíte komunistům cestu k moci. To jde jediným způsobem:

1) jít k volbám. 2) nevolit komunisty (bohužel se to vztahuje i na jejich případné koaliční partnery, kteří ukazují, že byť hlásají demokracii, jsou pro svou moc ochotni, se té demokracie zříci. To znamená ČSSD, SPOZ, čímž se ukazuje, že tu nemáme demokratickou levici) 3) volte středové a pravicové strany. Je jich dost, nemusíte vybírat neoblíbenou ODS, nebo TOP09. Jen tyto tři kroky zabrání návratu komunistů, a tím experimentu, který by nám ukázal, nakolik jsou komunisté schopni se zreformovat. Já ten experiment rozhodně podstoupit nehodlám. Jako nehodlám podstoupit experiment, že bych si šel zaplavat mezi krokodýly, nebo vlézt do klece se lvy, nebo strčit ruku to terária s prudce jedovatým hadem. Některé experimenty prostě podstoupit nemusím A NECHCI.

Žádné komentáře:

Okomentovat