neděle 13. září 2015

Kauza Ráth. Pro levičáky jasná manipulace

Komentáře po zatčení Rátha, z řad hlavně levicových příznivců a odpůrců dnešního systému ukazují, že pochybují o Ráthově vině, a chtějí to bagatelizovat typickou obranou: ale ti Klausovci, ODSáci, pravice, kradou ještě víc a nic se neděje. Tím vlastně říkají: toto je nastrčené, aby se levice zdiskreditovala, a to právě teď, před volbami (tedy, půl roku před volbami ještě není před volbami. Ale je mi jasné, že od dob Špidly, máme permanentní předvolební kampaň, zvláště ze strany levice), a také proto, aby se moc nemluvilo o zločinech Klausovsko-ODSácké mafie. Tak takto na mě působí jejich komentáře. A v těchto konspiracích vynikají ti, co odsuzující pravici, demokracii, a nostalgicky vzpomínají na komunisty a socialismus, mnozí pak chtějí návrat té totalitní doby. Odsuzují nadávání na komunisty, socialismus, a pro pravicově smýšlející mají jen urážky. Příznivcům levice nevadí, že bez důkazů a odsouzení, mají pravici za zločince, ale rozčiluje je, když se tak mluví o někom z levice. Pro levičáky zřejmě platí: presumpce neviny u levice, presumpce viny u pravice, že?

U příznivců Ráthovi neviny slýcháme něco o štvanici. Ale co je štvavého na tom, když se o tak vysoce postaveném politikovi, ikoně levice v boji za čest, poctivost, právo, spravedlnost, který se ukáže jako zločinec, stále mluví? Podle mě by štvanicí bylo, kdyby ho někdo bez důkazů obvinil, a média se toho chytla (jak se to dělo u pravicových politiků). A aniž by měli něco v ruce, tak by ho už považovala za korupčníka, podvodníka, zloděje…. Nakonec, takto informovala média, levice a její příznivci, o pravicových politicích. Viz, Klaus. Jaký máte důkaz jeho vlastizrady a korupce kolem privatizace (nejčastější nařčení)? Ale pokud Rátha chytili při činu (při odposleších věděli policisté, kdy se budou dělit prachy), tak to je normální, že u tak vysoce postaveného politiky, se o tom bude mluvit hodně. Stejně tak by to bylo i u Nečase, Kalouska, Klause… Zas tak moc by se nemluvilo o řadových členech strany. Třeba dva členové Ráthova gangu Pancová a Kott, o těch moc neslyšíte. Proč? Protože nejsou taková ryba, jako Ráth. A přitom to zatím vypadá, že to vše vymysleli, a Ráth se jen připojil, a potom aktivně spolupracoval. Ale vlastně by měli být hlavou té chobotnice oni.

Ale odbočil jsem. Štvanici zažívali spíše pravicový politici. Štvanicí já rozumím to, že na někoho je podezření a tak ho všichni už předem odsoudí. A znepříjemňují mu život, nabourávají mu pracovní i soukromý život. To je štvanice. U Rátha je to jen informování. A věřte, že kdyby Ráth byl jen nějaká lokální mřenka, že by se o něm média zmínila jen v den zatčení a pak už nic. No, schválně, o kolika z těch 8 obviněných se ví? Ráth, Kott, Pancová, protože jsou to poslanec a hejtman a nejvýraznější socanská osobnost, potom ti dva, protože to celé vymysleli a jsou to straníci, no a nakonec: co víme o těch pět dalších? Nevíme, protože to nejsou politici (na rozdíl od těch tří). U jednoho článku, kde jsem psal o médiích a jejich vlivu na veřejné mínění, které pomáhalo nárůstu levicových preferencí, mě levičáci uráželi a zastávali se médií. A nyní, ti stejní zase nadávají na média, že informují. Zajímavé, že se nikdo neoháněl presumpcí neviny, proti informacím o pravicových politicích. Ale teď řvou na každého, kdo píše o Ráthovi (samozřejmě nelichotivě), že existuje presumpce neviny. Dokonce i advokátka Samková, které měla Rátha hájit napsala, že touto medializací a opomenutí presumpce neviny, bude jakýkoliv rozsudek nespravedlivý. No, zvláštní je, že i ona, se v médiích vyjadřovala o pravicových politicích, jako o "zločincích". A to bez obvinění, soudu a rozsudku.

Ať mě i za tento článek levičáci nadávají. Pro levičáky jsem hloupý, zmanipulovaný, bez vlastního názoru, lhář, podvodník, placený pravicí (a více, i vulgárních pojmenování mi dávají). A to jen proto, že nemám to jediné, správné, tedy levicové myšlení. No, doufám, že tedy dál zůstanu hloupí, zmanipulovaný, bez vlastního názoru…, atd. Osobně bych to bral jako vlastní zklamání.

Žádné komentáře:

Okomentovat