neděle 13. září 2015

Média se umí postarat o veřejné mínění

Tak prý 70% lidí si myslí, že je u nás bující korupce, nepoctivost politiků a špatná vláda, která nedělá reformy, ale jen zhoršuje situaci státu a lidí… Věřím, že si to tolik lidí myslí, zvláště po masáži médií. Novináři, tisk a média těm lidem vydatně pomáhají v tom, co si mají lidi myslet. 

Ještě jsem neviděl jedinou zprávu o tom, že tím, jak se ministři v této vládě střídají, a že to, jak se zatýkají jeden policajt a soudce za druhým, zatýká a odvolává se další a další politik, úředník, manažer firem, a že se za poslední rok opět otevřelo tolik kauz (podotýkám, 95% jsou kauzy staré, ještě z předchozích pravicových i levicových vlád), že je to vlastně dobrá práce boje proti korupci. Tak že se boji proti korupci vlastně daří. Přeci nikdo nikdy nesliboval, že až bude u vlády, že korupce zmizí a nebude. Ale že s ní bude bojovat. A to se děje.

Jenže pro média je to právě naopak. Místo pochvaly, jak se vše odhaluje a vyšetřuje, odpovědní jsou odvoláváni a někteří rovnou zatýkáni, tak místo toho ukazují, jak tu ta korupce roste. Nikoho už nezajímá, že to jsou z 95% kauzy staré min. 2 roky, tedy z doby před touto vládou, a že ta odhalení jsou vlastně dobrou prací v boji proti korupci. Médiím se podařil husarský kousek. Informace o kauzách, odvolání, zatýkání, vyšetřování, překroutili a obrátili tak, aby se z úspěchu vlády, stal neúspěch. A místo odhalení, to presentuje: jako bujení. No a opozice se toho samozřejmě chytla, aby nasbírala body.

A lidi? No, pro lidi jsou zajímavější ty špatné zprávy, proto je bulvár tak populární. Pro lidi je přijatelný už hotový výklad médií, než se zamyslet nad tím, co čtou, vidí a slyší. Myšlení je namáhavé, tak raději přijmou už naservírovanou "pravdu" a dál se zabývají svými, osobními starostmi. A na to média i opozice sází. Podáme to lidem tak, aby to bylo přijatelné, pravděpodobné, nemuselo se nad tím přemýšlet. Lidi už jsou tak znechucení, že neuvěří pravdě, spíše uvěří lži. Tak proč jim tu lež nenaservírujeme? Proč přicházet o čtenáře, posluchače, diváky a voliče?

Pokud se každý, hlavně kdo nemá rád pravicovou vládu a dnešní systém, oprostí od politiky, tak musí přiznat, že se ten boj s korupcí daří. Nikdo přeci nesliboval, že až budou vládnout, korupce nebude. Ale že s ní bude bojovat. To znamená, že korupce byla, je a bude, ale už se proti tomu bude něco dělat. A to se dělá! Dříve se půl roku vymlouvali, bagatelizovali, zametali pod koberec… a dnes? ROVNOU VEN A TRESTNÍ STÍHÁNÍ! Já jsem spokojen. A je to špatná zpráva všem korupčníkům a podvodníkům, že jim už pšenka nepokvete. A jestli se to dotáhne do konce, tak se jednou dočkáme toho, že politika opět bude mít svůj kredit. A že odhalené korupce a podvody budou jen výjimkou, potvrzující pravidlo.

Nechápu myšlení lidí, kteří veškeré zločiny v zemi přisuzují vládě, politikům, hlavně pravicovým, a speciálně ODS. Vážení, každý kdo u nás spáchá nějaký zločin, nebo jen přečin, NEMUSÍ být ve vládě, v politice, a nemusí to být ani pravicový příznivec a volič. Ale řekl bych, že to tu roztrušují hlavně levičáci a příznivci levice. Jinak by se tu zmiňovali i levicový politici, ne jen pravicový. A že by se dalo o čem zmiňovat: Gross, Palas, Kavan, Tvrdík, Doležel, Kraus. Levicový politici byli namočeni ve státních zakázkách, ve vztahu s podsvětím, podivnými byty a diplomy. Dokonce i ve výrobě a prodeji drog (Petr Müller) a v Litoměřicích dokonce ČSSD nabízela drogy. Jak to, že se tedy píše jen o pravicových "zločincích"? Protože to nepíšou obyčejní, naštvaní občané, ti jsou naštvaní na všechny a proto by psali i o levicových "zločincích". Ale píšou to levicový politici a odborový bossové a jejich příznivci. A nebudu dalek pravdy, že na politické zadání sekretariátů těch levicových stran a odborů.

Žádné komentáře:

Okomentovat