neděle 13. září 2015

Krásně jste to řekl, pane presidente

Krásně to president V. Klaus řekl v pořadu ČT, o rozpadu Československa. A nejen on, v podobném pořadu dříve, to říkali i jiní, Český i Slovenský, politici. (možná že to je jen můj dojem, jestli to bude v archívu ČT, tak se podívejte)

Oproti levicovým politikům a našim levicovo-bulvárním médiím, jasně řekl, že to Slováci chtěli odejít. A nebyla síla, která by je zastavila. Referendum by jenom prodloužilo patový stav, ve které by agónie Československa, stejně skončila smrtí. A nakonec by možná to rozdělení, nebylo tak mírové. A dnes by jsme spolu tak kamarádsky nemluvili. Ale jednu chybičku pořad měl. ČT tam zrovna nevybrala redaktory neutrální. Bylo znát, co si o presidentových slovech myslí. Nebylo to profesionální.

Jen maličkost - kdo se v historii může pochlubit tím, že rozdělil stát bez kapky krve? Kdo se může pochlubit tím, že rozdělené země mají velmi přátelský vztah? Kdo se může pochlubit tím, že občané rozdělených zemí se nejen neřežou mezi sebou, ale že se vzájemně respektují a vnímají se téměř jako "bratrské národy"? Tímto se můžou pochlubit jen ČR a SR a jejich politická representace. V ČR Klaus, v SR Mečiar. A svatej Havel? Ten drhnul (abdikoval), než aby něco musel řešit. A stále je on hrdina a Klaus ten zlej. Typická ukázka myšlení Českého národa.

A tendenční snahy ve většině médií stavět popularitu a svou jako profesnost na antiklausovství je viditelná dlouhodobě… je z nich cítit strach, že mají proti sobě silného protihráče, tak útočí ve smečce a mají strach z další politické kariéry V. Klause. Skoro by se dalo říci: jsem Havlovec a antiklausovec - jsem profesionál, inteligent, filozof. Jsem Klausovec a antihavlovec - jsem neprofesionál, blbec, ničemu nerozumím. 

Přesně. Po .1 s.v. mělo původně vzniknout jen Česko nebo Čechy. Ale nakonec Čeští nacionalisti využili zmatku a chtěli si ukousnout co nejvíce z Rakouska-Uherska. A tak, při vyměřování hranic, započítali i Slováky a Rusíny. Vlastně, Československá myšlenka vznikla skoro na konci války. Celá staletí a dokonce i v průběhu války, mělo vzniknout jen Česko (Čechy). I proto v počátku republiky, (1918-20) mělo Československo jen červeno-bílou vlajku. Kdyby se počítalo se Slovenském od počátku, tak by tam ten modrý klín, byl od počátku. Jinak, dnes už každý (krom komoušů) ví, že tento slepenec nemohl dlouho vydržet. To se ukázalo už po dvaceti letech (1939) a nebýt srpna 68 tak už bychom byli rozdělení dávno. A do třetice 1993 se to povedlo. 

A nezapomeňme, že slepenec měl čtvrtý díl: Sudety. Ty se odtrhli také a jen díky Londýnské politice, a podařenému atentátu na Heidricha, se nám po válce opět vrátili. Sice jsme přišli o Rusíny, málem díky Slovenským komunistům i o Slovensko. Aby se neopakovala historie, tak jsme Němce od lifrovali do Němec. Díky tomu jsme se dělili jen se Slováky. Mohlo být hůře a my mohli mít jen nudli Böhmen und Mähren. Teď mě napadá, že kdyby jsme odstěhovali Slováky do Uher? Ale to už zlehčuji. Prostě, dnes je dobře a historie nás za to bude chválit, že jsme se rozešli. A že jsme to udělali tak, jak jsme to udělali.

Žádné komentáře:

Okomentovat