neděle 13. září 2015

Co my jsme za národ

Místo toho, abychom jásali nad tím, že se korupce odhaluje a vyzývali k dalšímu odhalování, tak je to pro nás nepřijatelné. Najednou to není odhalování korupce, ale jen politické odstraňování nepohodlných. Zajímalo by mě, jestli by se tak národ choval i v případě, kdyby se nejednalo o levicového politika, ale jednalo by se o pravicového politika. Ptám se vás, přesvědčených o Ráthovi nevině a politické objeti: reagovali byste stejně, kdyby stejným způsobem dopadli Kalouska, Klause, Nečase...??? Také byste tu reagovali, že chce levice před volbami zasadit zdrcující ránu pravici? Také byste reagovali, že kradou všichni, tak proč právě zadrželi jeho? Počítám, že už byste nehájili presumpci neviny, nehledali byste trhliny té kauzy, neptali byste se proč on, teď a takto. Vše by vám bylo jasné a chtěli byste rychlí proces. Já osobně se raduji. A přiznám se, že u Rátha hodně. Ukázalo se, že platí: zloděj křičí: chyťte zloděje.


Účelem jeho keců, napadání a urážek pravice, obviňování pravice z různých zločinů, nebylo proto, že by to byl boj levice proti těm zločinům, ale jen a jen proto, že to byl boj o koryta. Potřeba natlouct lidem pocit, že za vše špatné, nečestné, zločinné, může pravice. A levice je tu od toho, aby to napravila. Bohužel, stokrát omílaná lež se stala pravdou, proto tomu lidé věří. Ale ve skutečnosti se levici, počínaje Špidlou, Grossem, ale především díky Paroubkovi a v první řadě, jejich zbrani hromadného ničení - Ráthovi, povedlo odvést pozornost od hlavního důvodu jejich politiky: natrvalo se přisát k prameni penězovodu. Já jen doufám, že se část národa probudí. Že zjistí, že na obou stranách jsou nejen špatní, ale i dobří. A že budou fandit dalšímu odhalování těch špatných. A místo veřejnému odsuzování státních orgánů, je budou naopak povzbuzovat v další práci.


Myslím, že politici mají teď jedinečnou šanci, jak očistit politiku. Jestli mají politici rozum, jestli opravdu chtějí něco řešit, tak zruší imunitu a zavedou nějaké opatření (zákonem nebo nějakým vyhlášením, kodexem), že podezřelý politik okamžitě sám položí mandát a všechny funkce. A po očištění se bude moci vrátit. Bez výmluv, že to nejde z toho či toho důvodu. To bych chápal u ministra, premiéra a presidenta. Tam by se to dalo řešit tak, že by (v demisi) svého nástupce zasvětil do všech důležitých prací, které dělal. A neměl by být problém v dalším pokračování práce, zvláště, kdyby to dělal člověk, navržený stejnou stranou, která navrhla předchůdce. Ten by musel být obeznámen, co a jak má dělat. Myslím, že dosavadní výmluvy, že to nejde, byli o tom, že by někdo musel opustit cecík dojné krávy. A to, že to neprosadila ani levice, i když mohla (jednu dobu měla v parlamentu ČSSD-KSČ(M) 111 poslanců) dokazuje, že u koryta chtějí být přisátí i levičáci. A nejen to, moc dobře vědí, že také "sají a sají a sají" co mohou.

Žádné komentáře:

Okomentovat