neděle 13. září 2015

Jak média pomáhají nastolit socialismus

Dnešní stýskání po návratu komoušů, je zapříčiněno médii. Kdyby média stále jen neinformovali o špatnostech, nezvýrazňování špatných časů, tak tu taková nálada není. A když už musí jen informovat o špatných zprávách, co kdyby podali srovnání se socialismem, když už neumí informovat o dobrých zprávách. Ale srovnání věc za věc, ne takové, které se děje. Př.: ceny bytu a nájmu před revolucí a dnes… To není srovnání, ale agitace pro návrat socialismu. Někdo se mi může zeptat, a o kterých dobrých věcech by se mělo psát? Na to je jediná odpověď. Pokud opravdu nevidíte, že jsou tu i dobré věci, že toho dobrého je mnohem a mnohem více, než těch špatných, tak vám nemá cenu ty dobré vyjmenovávat, protože vás to nebude zajímat. Nebudete vidět, slyšet, a nakonec ani věřit.

Je mi jasné, že tu jde o zisk. Že by je jinak lidi nesledovali (tv), neposlouchali (rozhlas), nečetli (tisk). Asi média zapomněla na komunistický čin ještě v relativně demokratickém Československu - cenzuru nebo alespoň znesnadňování práce, zrušení těch médií (v té době prakticky jen tisku), kdo chtěli přesto pravdivě informovat, zavření a pronásledování svobodných redaktorů a novinářů. Před únorovým pučem si něco našli nebo to udělali tiše, po puči už otevřeně. Jo, že se to už stát nemůže? Naivky! To že se u nás komunisté nebudou chovat jako v Rusku (SSSR), věřili voliči v roce 1946. A i komunisté se dušovali, že ne, dokonce se pohoršovali nad těmi, kdo to tu roztrušují. A všichni víme, co se stalo. A že není dnes taková doba? Jste fakt naivní?

Jistě, snad nebudou znárodňovat, oni jen udělají takové podmínky, že podniky prostě budou bankrotovat. Slibují progresivní daně (tam kde to sprostě nezabavili, tak neustálím zvyšováním daní a odvodů pro drobné zemědělce a živnostníky postupně zlikvidovali podnikání u nás v 50tých letech) a založení státních podniků, pro snížení nezaměstnanosti, ale v praxi to znamená: státní a obecní zakázky bude dělat jen ten státní podnik, a jelikož to bude státní, tak si ho stát bude financovat z - daní nás všech. Jistě, snad se už nevrátí k politickým procesům, ale Rusko, Bělorusko, Venezuela, ti také oficiálně mají opozici a nemají cenzuru, ale skutečnost? Protěžování provládních médií, pronásledování, nebo znesnadňování práce, svobodných médií a opozice. Myslím, že poslední volby v Rusku a Bělorusku mi dávají zapravdu.

Komunisté okamžitě vystoupí z NATO a EU, podepíší smlouvy o pomoci s Ruskem a Čínou. Že to nejde? Francie několikrát vystoupila a zase vstoupila z/do NATO. A budou si tu dělat, co chtějí. A nikdo opět nepřijde na pomoc, protože v OSN se proti případné pomoci, ostře postaví právě Rusko a Čína. Obě země mají právo veta. A jak to dopadne? No, myslím, že Sýrie, Írán, Bělorusko, Venezuela, ale i to Rusko a Čína, o Kubě a KLDR ani nemluvě, nám ukazují, jak to dopadne. A díky bohu za Bělorusko a Rusko, jsou v Evropě. Tak ani keci o: ale tady je Evropa, civilizovaný svět, vám vyvrací vaší víru. Mám pocit, že se novináři, redaktoři, majitelé všech druhů médií, dobrovolně vzdávají své svobody, pravdy, přitom zároveň kopou demokracii hrob, už dvacet let. Bohužel, zisky jim zatemnili mozek.

Tak fajn, milá média. Dál si věřte hodným, polepšeným, komunistům. Dál připomínejte hlavně to, jak byli levné nájmy, levné jídlo, levné tamto a ono. Samozřejmě nikdy nedovolte připomenout, jaké byli platy. A taky se moc komoušů neptejte na jejich dobu, nepřipomínejte jejich zločiny. A raději o nich ani neinformujte. Čo bolo to bolo, terazky jsme…… polepšení. A kdo nám to nevěří, je vůl, antikomunista, nacista, rasista. Nebo placený agitátor bohatých alias kriminálníků, Je proti pokroku, nemá sociální cítění, no a bije do komunistů, protože se tím sám chce zviditelnit, je to módní, skrývá to, že byl u nich. No a v neposlední řadě, je to zbohatlík (v řeči levice rovná se kriminálník), který zbohatl nezákonným způsobem, a tak se bojí, aby až se komunisté dostanou k moci, tak ho spravedlivě potrestají. Protože každý poctivý a rozumný člověk, proti komunistům nic nemá.

Dál si poukazujte jen na ty špatné věci, jen to, co se nepovedlo. A dál nikdy nepřipomínejte to, co se povedlo, a už vůbec ne, že toho nepovedeného je tak desetina toho, co se povedlo. Dál šiřte jen naštvanost, nespravedlnost, špatnou náladu… Ale honem, čas se krátí. Až tu budou ti polepšení komunisté, tak ti vám utnou tipec. To už budete muset informovat jen o tom dobrém, povedeném. Dnes se ještě občas dozvíme o špatnostech komunistů a socialismu. Sice tiše, mimo prvních stran tisku, mimo hlavních zpráv rádií a televizí. A bohužel, ještě tišeji se dozvídáme o dobrých a povedených věcech, dnešní doby. Ale za komunistů se budeme dozvídat v hlavních zprávách a na prvních stranách tisku, jen to dobré a povedené za jejich vlády a to co dnes: jen to špatné a nepovedené za demokracie. A už se ale ani zmínkou nedozvíme o dobrých věcech demokracie a už vůbec ne, co bylo (bude) špatného za nich.

A běda vám, běda vám, jestli ne. Tak šťastnou cestu do lepších socialistických časů.

Žádné komentáře:

Okomentovat