neděle 13. září 2015

Za neúspěch socialismu, můžou komunisti

Jestli to je pravda, že se na podzim připravuje nová, demokratická ústava Číny. Podle které budou možné politické strany, tím pádem snad i volby, že se komunisté zbaví vedoucí síly v zemi, tak politický pád komunismu i v Číně (ekonomický socialismus tam už není přes dvacet let - po roce 89) bude pro všechny komunisty světa další rána. Nejdříve sovětský svaz, teď Čína (Vietnam je na tom stejně), už i na Kubě je obleva. No, nejspíš se ještě upnou na KLDR, ale už budou stejně vědět, že jejich nerealizovatelný experiment, jde do kytek. Vytvořili nejkratší epochu v dějinách lidstva. Z pohledu dějin lidstva, jen takové plivnutí. Tuto epochu ale nezničil nikdo z venku, žádný nepřítel té epochy. Nezničil jí ani řadový občan, který v té epoše žil. Tuto epochu zničili ti, kdo jí stvořili. Ti mohou za to, že jejich epocha nepřežila jedno století.

Komunisté totiž nerozumí skutečné lidské povaze. Nikdy nepochopí, že lidem mohu dát práci, mohou jim dát byty, mohou je v rámci možností (které se stále více zmenšovali, proto to také padlo) nakrmit, léčit, dát jim vzdělání. Ale pokud jim jim vezmou a už nedají: svobodu, slovo, volbu, tak je to vše zbytečné. Ta svoboda slova, volby, samostatného rozhodnutí, vedla lidi do odporu a svrhnutí režimu. Kdyby nechali svobodu pohybu, projevu, tisku, bylo by to jiné. Dejme tomu, mohli si zrušit volby, a nechat nespokojence, ať si tedy jdou za štěstím jinam. Takto by se lidé stěhovali na západ, ale vzhledem k tomu, že by se mohli vrátit, by naše zem nepřišla o nejlepší mozky, o které takto přišla. Ti vzdělaní, úspěšní, vědci, lékaři, umělci i sportovci, by na západě získali více možností a ty by mohli přinést domu. Komunisté by tak získali víc, než tím, že tyto lidi kriminalizovali, odsuzovali, vymazávali z paměti národa. A nespokojenci? Byli by, mohli by jít hledat štěstí do světa, s tím, že by se mohli vrátit.

Jenže? Jenže tím co komunisté dělali, akorát dokázali, že sami nevěří lidem, nevěří ve svůj systém, věděli, že jejich ideologie je špatná. Kdyby věřili, že socialismus je pro lidi to nejlepší, tak proč se báli voleb? Vždyť by je museli vyhrávat? Kdyby věřili lidem, tak proč jim nedali svobodu pohybu, slova, projevu, shromažďování, zavedli cenzuru? Vždyť by je museli mít lidi rádi, a ti nespokojenci? Těm by se většina smála. A ti, kdo by odešli na západ, samozřejmě by jich bylo málo, že? Tak ti by se rádi vraceli, a s ohledem na ten hrozný kapitalismus, by socialismus ještě chválili. Protože by znali obě strany. Jenže? Jenže oni moc dobře věděli, že by to tak nebylo. Jasný důkaz nedůvěry v lidi. Že ti, co by byli na tom západě, by naopak ještě více kritizovali socialismus a ne zrovna velebili, ale dobře mluvili o kapitalismu. A tak by vzrůstala nespokojenost. Oslabovala by se jejich strana. A nakonec, možná že by jim ve státě zbyli jen neschopní, kriminálníci, přizpůsobivý, nevzdělaní a líní. No, s těmi by socialismus nevybudovali.

Všechny členy KSČ(M) a jejich příznivce, bych na 5 let (jejich oblíbená pětiletka), poslal do KLDR (Čína je už dávno kapitalistická země vedená totalitní komunistickou stranou), aby si těch šťastných komunistických zítřků užili. Samozřejmě jako řadové občany, žádné turisty. A jako občany dočasně zbavené Českého občanství, aby se jejich milovaní severokorejští soudruzi nebáli, že jejich jednání k nim, vzbudí mezinárodní diplomatický konflikt. Myslím, že za těch pět let, budou na kolenou prosit u České ambasády, aby mohli zpět. Tedy, pokud jim to soudruzi z KLDR dovolí nebo, pokud budou na svobodě někteří ještě na živu. Pak nejspíš procitnou i na UV KSČ(M)

Tak samozřejmě jsem to u těch nejvyšších komoušů přehnal. Ti už dávno procitli (nebo si snad někdo myslí, že oni také nevědí, že je to utopie a čirý populismus?), pro ně je to prostředek výdělku. Oni se nebudou chtít zbavit poslaneckého platu. A věřím, že ani nechtějí vládnout, protože pak by se ukázalo, že lidem lhali (opět). A oni si nemohou dovolit odliv voličů. Tak že, oni jsou rádi v opozici. Ale pokud jim ta ideologie ponese, tak nevěřím, že procitnou (oficiálně). Až jim přestane vynášet, tak potom náhle zjistí, že to vlastně nejsou komunisté, ale socialisté. A pak se houfně přesunou do ČSSD, ČSS (česká strana sosialistická), ale klidně i k sexi-bagr-Paro-mozkům lvům (LEV 21). Jistě, radikálové dál zůstanou komunisty. Budou bojovat s kapitalismem se zbraní v ruce. Jako tomu bylo v Itálii, Francii a nejsilněji v Německu, v šedesátých a sedmdesátých letech.

Žádné komentáře:

Okomentovat