neděle 27. září 2015

Pravice se musí očistit

Pravice musí něco udělat pro své očištění. Hlavně ODS, aby jim voliči ještě uvěřili. Myslím, že by chtělo, aby si udělali vnitřní audit strany, co se týká členské základny. Chtělo by prověřit všechny členy. Měli by podat svůj životopis, přiznání jejich majetku za posledních dvacet let. Všechny podezřelé členy (kam by automaticky byli zařazeny ty, které by se tomu auditu chtěli vyhnout, nebo byli kategoricky proti), by měla strana vyloučit. Potom to medializovat a vyzvat k tomu ostatní strany. TO PÍŠI VÁŽNĚ, ALE POCHYBUJI, ŽE TO NĚKDY NĚKDO ZREALIZUJE.


Dodatečně vkládám vysvětlení, jak myslím tu učistu: Tím životopisem jsem myslel to, čím se živili, aby se dalo zjistit, jestli jejich majetek může být z poctivého výdělku, čistý trestní rejstřík, a jestli nebyli v některé zločinecké straně, jako KSČ(M), DS a jejich odnoží. To by měli udělat všechny strany. Rozhodně v tom nehledejte politické čistky a zkoumání jejich názorů a myšlení, jako za normalizace a komoušské vlády.

Škarohlídi by řekli: jen aby tam někdo zůstal. Určitě by tam někdo zbyl. Nevěřím, že jsou všichni v něčem namočení. A to nejen v ODS, ale ve všech stranách. Stejně tak, jako ve všech stranách jsou někteří, namočení do korupce, podvodů, zlodějen. Všude jsou dobrý i špatný. Pokud chce pravice "přežít", tak rozhodně začne jednat. Vyčistit, a začít na zelené louce. Jinak to opravdu nepůjde. Čistý štít, otevřenost, upřímnost, průhlednost, poctivost. Začít na novo a jít novou cestou. To je cesta k úspěchu. Začít čistotou, poctivostí členů, potom předložit program strany. Stejně tak, jak o tom píšeme zde.

Skoro si myslím, že pravicové politiky budou muset ke změně dotlačit jejich příznivci a voliči, protože jim to nedocvakne. Že budou muset sami šířit a vysvětlovat to, co se povedlo, za ně (vládu). Protože oni (vláda), totálně zklamali. Nedokázali vysvětlit reformy, nedokázali lidem vysvětlit svůj program. A nedokázali se sami očistit, zbavit se nánosu zla, a nedokázali se adekvátně bránit. Ale bez odezvy pravicových politiků, bez podpory s jejich činy, prací, chuti změny, se to nepodaří ani jejich příznivcům a voličům.

A to, že do sebe nechali bez odezvy kopat od levice, aniž by jim vraceli stejnou měrou (a že vracet mohli, a MĚLI, jak ukázali Gross, Palas, Ráth, Sobotka a další socani), tím nechali veškerou vinu na sebe, a levice zůstala "čistá". Skoro to vypadá, že je jim to jedno. Že svou ideu pravice a demokracie, sami opouští. Chtějí snad pohřbít pravici sami? Chtějí snad návrat komoušů sami? Mají vůbec demokratické strany pud sebezáchovy? Nebo snad spoléhají, že volič je nakonec bude stejně volit? Že by se opravdu nebáli, že se historie nebude opakovat? Nebo že by si mysleli, že i kdyby se komouši vrátili, že už to nebude návrat zpět, protože komouši už jsou jiní? Tak hloupí snad nejsou. Proč tedy jednají tak, jak jednají?

Příznivci a voliči pravice, šiřte toto mezi příznivci pravice, nejen ODS, včetně samotných stran a straníků, na jejich webové stránky a i emaily. Snad se zamyslí, a možná že pochopí a začnou tak jednat. Politici, zamyslete se nad těmi řádky, a udělejte něco, pro čistotu, čest, poctivost, upřímnost… pravice a demokracie.

Ale nezapomeňte, že máme takové politiky, jaký máme národ. Vždyť ti politici sem nepřišli z venku, nebo přímo z jiné planety. Ale vybrali jsme si je mezi námi. Ale i tak ten POHLED A VNÍMÁNÍ, politiky, vlády, situaci v zemi, jsou velkou vinou našich médií. Já bych za skutečným poklesem preferencí pravice, a nárůst nespokojenců s režimem, a opětnému pokukování po socialismu viděl jiné body. 1) Nedostatečné (až žádné) vysvětlování a presentace vládních reforem. 2) Skvělá práce levice a opozice, se zapojením i "oficiálně nepolitických" sil. Protože oni umí velmi hlasitě a dostatečně vysvětlovat a prezentovat JEN zápory reforem. A umí skvěle pod nánosem polopravd až lží, totálně pohřbít klady reforem. V čemž jim ještě vláda pomáhá (viz. bod 1) 3) Mediální masáž našich bulvárních médií (tedy všech), kterým už dávno nejde o pravdu a objektivitu informací, ale o zisk. Tedy sledovanost, poslechovost a čtivost. To jsou pravé důvody stále menších preferencí pravice.

Co nejmenší stát a co největší osobní zodpovědnost. Stát by tu měl být jen pro ty, co se zdravotně a věkem (děti a staří, invalidé), neumí o sebe postarat, ne pro ty, kteří nejsou ochotni se o sebe postarat. Neomezovat, naopak rozšiřovat svobodu jednotlivců a firem, aby nebyli závislé na státu. Nezávislost na státu je pro všechny levnější a výhodnější, ekonomicky výkonnější, tedy celkově zlepšující životní úroveň, v četně státu samotného. Právní systém, práva a povinnosti pro všechny. Před zákonem jsou si všichni rovni (to za komoušů nebyli). To by měla být pravicová politika.

Žádné komentáře:

Okomentovat