neděle 27. září 2015

Jak se dobré věci dají zneužít.

Dva způsoby, jak se dá špatně pochopit, nebo přímo zneužít, nějaké zákony, vyhlášky, nařízení. První ještě nemá své "oběti", druhý už má. Tedy, pokud to není vše jinak, a zase se nechtěli média zviditelnit, nebo někdo nechtěl poškodit práci vlády. 


1) Dobrý, ale zneužitelný nápad:
http://aplikace.policie.cz/hotline/
čeho se to týká:
http://www.policie.cz/clanek/hlaseni-kyberkriminality.aspx
Jinak by mě zajímalo, kdo bude posuzovat závadnost?

Už se těším, jak soudruzi budou na mě bonzovat. Jaká koli negativní zmínka o socialismu a komouších, a pozitivní zmínka o demokracii a pravici, bude brána jako: "rasismus", "xenofobii", "nesnášenlivost", "fašismus", "nacismus", "nesolidárnost", absenci "empatie", a propagaci těchto zločinů. A za mé postoje k dení v ČR, EU, na celém světě. A nejkrásnější bude žaloba za šíření nenávisti ke skupině obyvatel. Jako by jejich slova nebyla nenávistí ke skupině obyvatel. Fakt sem zvědav, který blb to bude šetřit, místo aby se "oznamujícímu" vysmál.

Jestli ta ohlášení dostanou stejní nebo podobní úředníci, jako další příklad, tak nás potež panbůh.

2) Skandální případ, říkající si o změnu zákona, nebo vyhazov těch úředníků, který tak jednali. 
http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/prace/clanek.phtml?id=752487
Pracoval jen za jídlo a pivo. Stát ho chce potrestat.

"Tedy, jestli je to opravdu tak, jak se píše v článku, tak to jsme opravdu v absurdistánu. Protože, takto by se mohlo postihovat i když vlastní dítě či vnouče, požádáme o nějakou pomoc a pak mu za to něco dáme. Takto by jsme ani sami nesměli nikomu pomoci. Nejen cizím, ale i příbuzným a rodině. A nakonec, nebylo by nebezpečné, uklidit a uvařit si doma a potom si udělat radost a jít si něco koupit? Já jen věřím, že je to pokus o diskreditaci MPSV a celé vlády. A nebo? Jak se to říká?: dejte blbovi (dotyčným úředníkům, co tak rozhodli) moc ....."

No, doufám, že je vše v pořádku, nebo že se vše napraví, pokud to není v pořádku. Vše je o lidech.

Žádné komentáře:

Okomentovat