neděle 27. září 2015

Bečící ovce nevědí co dělají.

Někteří lidé jsou ukázkou toho, že jsou ovce, které jdou na porážku s písní a úsměvem. A to jen proto, že jim někdo slíbí plný krmelec a podestýlku pod střechou. A tak si ani nevšimnou řezníka, který jim oplotil kousek louky drátem, za který se už nikdy nepodívají, už nikdy nepoznají, jak chutná tráva na jiném kousku louky. A postupně budou mít i ten dostupný kousek louky vypasený, už jen hlínu budou žrát. A na některé, zvláště ty co bečí hlasitě, si už brousí sekeru. Proč by si všímali, zatím mají chlívek, podestýlku, seno, i když ho nemají moc, tak že, nic jim nechybí. A až si všimnou, bude pozdě. A pak opět zjistí, že ta svoboda, demokracie, byla vlastně fajn.


V Čechách bude dobře, až každý pochopí, že si musí pomoci sám, že nikdo za něj nic nezařídí. A až komunisté konečně prohlásí svou ideologii za špatnou a nereálnou, tedy utopistickou, a tím lidi přesvědčí, že na socialismus musí zapomenout. A až se odbory přestanou srát do politiky s tím, že jim levice přihodí nějaké místečko u korýtka, za dobře vykonanou práci (ale to je tajný, neveřejný plán). A i levice pochopí, že s populismem se nikam nedostaneme, a přestanou slibovat ráj pro všechny, kde lítají pečení holuby. A až politici pochopí, že pro lidi a zem, je lepší spolupráce všech, než zemi dělit na levo a pravo. Tak potom bude fakt dobře.

Do té doby, se vždy objeví bečící ovce, které si neuvědomí, že svým bečením vlastně pomáhají nastolit jednoho baču, hlídací psy a oplocený kousek louky, který už nebudou moci opustit. A řezníka, který se postará o ty hlasitě bečící.

Žádné komentáře:

Okomentovat