neděle 13. září 2015

Presidentské volby. 7 část. Má volba

Nejdříve, ano, vzhled opravdu neřekne o člověku, jaký je. Ale to mluvíme o vzhledu jiném, ne o vzhledu upraveném. Ale jsem rád, že komu nevadí tetování, tak zřejmě nejste rasista, xenofob, a je absolutně tolerantní. Že byste podpořil i cikána, a Japonce, Čína, Inda, Afričana… pokud by měl české občanství. Dále gaye, transvestity (samozřejmě nalíčené, oblečené jako ženy, jako jejich běžný standart, ne jen příležitostně), Dále jsem rád, že byste brali i transsexuály, což znamená, že by kandidovali jako muži/ženy, a během volebního období, by se přeměnili v ženy/muže. A nebudu pokračovat, hlavně by záleželo na charakteru. Souhlasím s tím, že záleží hlavně na charakteru. Ale víte, je vzhled a vzhled. Třeba kdyby kandidoval Klaus mladší, tak by mě rozhodně nevadila jeho deformovaná tvář, za kterou nemůže, ale rozhodoval bych se podle jeho charakteru a programu.

Třeba Víte, na mě Franz působí, jako že není dostatečně soudnej. Jako fór dobrý, ale když šlo do tuhého, měl říci: neblázněte, já nemohu být prezidentem České republiky. A měl když tak navrhnout jiného kandidáta, který má jeho důvěru. A pokud by vněj měli důvěru ty, kteří ho nominovali, tak by museli mít důvěru v jeho rozhodnutí, a jeho navrženého kandidáta, by podpořili. Jenže, mě to připadá, že mu jde jen o zviditelnění. Že je mu jasné, že s jeho vzhledem nemůže vyhrát. Ale za tu dobu, kdy se uchází o post presidenta, se dostane do povědomí lidí a médií. A potom bude už snazší se prosadit. Víte, o Franzovi před rokem věděl kdo? Jen jeho studenti, pár kolegů a známých, rodina. Plus známý a příbuzní těch, kdo ho znali. Dohromady tak 1000 lidí? Potom se rozjela kampaň na jeho kandidaturu a od té doby se teprve dostal do povědomí široké veřejnosti. Nebo mě snad může někdo odkázat na jeho tvorbu?

Nebo mu jde jen o moc. A je natolik egoistický, namyšlený, že mu nedojde, že s tím, jak vypadá, nemá šanci. Že šanci by měl jen při volbě náčelníka někde v africké vesnici. Že mu nedojde, že ho lidé nebudou volit proto, jaký je charakter, ale proto, jak vypadá. Budou ho volit ti, kdo celou volbu považuje za šaškárnu, a proto tam zvolí i šaška. Budou ho volit ti, kteří si myslí, že když není straník, tak bude lepší, než straníci. Budou ho volit lidi, kteří nejsou dostatečně společensky a vlastenecky zralí, a tak jim nevadí, jestli tam bude šaman, indián, nebo Japonec. Budou ho volit hlavně mladí lidé, pro které tetování, piercing, dredy a podobné vylepšení, velmi módní a společensky přijatelné. Rozhodně ho nebudou volit proto, jaký má charakter.

Kdyby se Franz dostal do druhého kola, tak nebudu mít dilema, mezi korupčníkem (nedokázaným, ale proti němu je Klaus čistší protože u něj není ani podezření) a čistým ale špatně mluvícím a artikulujícím. Jak tak přemýšlím, tak moje rozhodnutí je spíše pro Schwarzenberga, protože Zeman už má za sebou své kauzy, obklopuje se stále lidmi z komunistické doby, A ani vzhled a vystupování mi nepomáhá, protože mi jsou celkově nesympatičtí. Oba v určitých chvílích vypadají jako (no dejme tomu) hóóódně unavení. Schwarzenbergovi sice nerozumím, ale Zeman si určitě neodpustí své bonmoty, kolikrát až urážející. Tak se budu rozhodovat podle toho, co kdo ve své politické kariéře, udělal. Zatím znám jen Zemanovi kauzy. Kdybych to shrnul, tak: celkový dojem- kauzy (bod-dobře, nula-špatně)
K.Schwarzenberg 0-1
M.Zeman 0-0
Schwarzenberg by vyhrál jedna nula. A teď babo-dědku raď?

Ale abych mohl na presidenta nadávat, tak volit jít musím. Potom ho budu moci nazvat čů…. Ten kdo se na volbu vykašle, ten ať potom drží hubu. Ale nejspíš se spíše přikloním k tomu, že než mít presidenta, který se už nutně (ne vlastní vinou, ale díky komoušům a jejich režimu) dávno oddělil od ČR (což dokázal neznalostí st.hymny), a kterému bych nerozuměl, to raději presidenta, spojeného s naší zemí, kterému rozumím, i když za sebou má korupční aféry (nedokázané) A jo, budu nejspíš volit Zemana, jen proto, že nemá proti sobě nikoho lepšího. Rozhodně ho budu volit, jako nutné zlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat