neděle 13. září 2015

Volby na Slovensku

Slováci dovolili, rozhodli poslat Slovensko cestou do leva. A to rovnou meziplanetární raketou, tedy rychlostí blesku. Tak moc jsou rozhořčeny pravicí, že jí málem pohřbili. Takovou drtivou porážku pravice, snad nečekal ani Fico a celý směr.

Takové vítězství bych přál ČSSD. Sama by vládla a při počtu poslanců v parlamentu, kdy by měli skoro 120 poslanců (přepočet rozložení parlamentu ČR-SR), by mohli bez problémů vládnout. Mohla by bez problémů uskutečnit vše, co slíbili, změnit vše, co kritizovali za pravicových vlád.

Protože by byla sama ve vládě, měla drtivou většinu v parlamentu, nemohla by se vymlouvat na koaliční partnery, když by se jí nedařilo plnit, co slíbila. Nebude tu nikdo, na koho se budou moci vymlouvat, že i když chtěli, tak nemohli. Protože to ten koaliční partner nechtěl. To není náš neúspěch, to je neúspěch toho koaličníka a opozice, která mu v tom pomáhala. To oni zavinili, ne my……

A Fico teď nemá klidné sny. Protože mu je jasné, že teď se ukáže, co vše umí a může splnit. Teď se ukáže, co myslel vážně v kritice pravicové vlády, a kdy to byl jen populismus. A už nebude mít nikoho, na koho by neúspěch mohl svalit. Tak gratuluji směru a Ficovi.

Gratuluji ti Slovensko a pán bůh s tebou. Jen ti přeji, aby si nešlo dál na východ, nebo na jih, oba směry jsou vražedné. A i s levicí, dále na sever nebo na západ.

Žádné komentáře:

Okomentovat