neděle 27. září 2015

Jak vypadá typický...

Tak jsem se dozvěděl, jak vypadá typický pravičák a typický levičák. Nějak mi to připomnělo, jak podle národních socialistů v Německu, věděli, jak vypadá typický Žid a Němec (a v socialismu, kdo je typický odpůrce komunismu a sovětského svazu). Tak by mě zajímalo, jak podle dotyčného vypadám já? A už také chápu, proč považuje tuto vládu za levicovou. Protože se na jeho popis nehodí nikdo z vlády. A jinak mě zklamal, takovej znalec všeho a udělá takovej kopanec. Považovat Hitlera a NSDAP za pravici, to je právě bolševické myšlení. A tvrdit, že někdo vypadá jako typický (cokoliv) je zase národně socialistický. O mě stále říká, že jsem bolševik nebo nacista, ale já bych v žádném případě neříkal to, co on, komunisté a národní socialisté (nacisté). 

V jeho přirovnání, chtěl patrně říci, že co pravičák, to nácek nebo fašoun. A zeptám se: jak jste došel k tomu, že Hitler byl pravičák? Za pravičáka ho po válce označil Stalin a už se to vžilo. Stalin a komouši se potřebovali odlišit. A tak opakovaná lež se stala pravdou. Potřebovali, aby se rychle zapomnělo na jejich spolupráci s národními socialisty. Jak si pomáhali. Jak komunisté pomáhali národním socialistům rozbít demokracii v Německu. Jak Stalin zásoboval Hitlera surovinami, aby se mu lépe bojovalo. Jak si dělili Polsko. Jak oba obsazovali Evropu (sověti krom Polska, Baltské státy a Finsko, kde dopadli katastrofálně a tak od dalšího válčení upustili). A tak se jim hodilo, že se na Hitlera (který na rozdíl od komunistů, nestačil zahladit stopy svých zločinů) provalili zločiny národního socialismu, a tak toho Stalin využil a označil socialisty a Hitlera, za pravici. Škoda, že nejdříve nevyhrál Hitler, aby se ukázali zločiny komunismu. To by potom svět nepřijal pohádku, o rozdílnosti obou ideologií. 

A přitom, národní i internacionální socialismu je jedno a totéž. Společných znaků je více než dost. Likvidace některých skupin obyvatel, likvidace rozdílů mezi třídami (ano i Hitler neměl rád bohaté, i proto získal ve volbách 40% hlasů, převážně chudých lidí), potírání individualismu na úkor společnosti, nulová nezaměstnanost (v obou případech byla práce povinná), pro rodinná politika, společné rekreace, bezplatná nebo dotovaná zdravotní péče a školství, důchody, ideologické dětské a mládežnické organizace, kde učili děti a mládež, tomu správnému myšlení, no a obě ideologie měli též podobné "státní" svátky. Socialisti den matek, komunisti MDŽ. 

A to jsem vybral jen ty příjemné podobnosti. Nebudu stále připomínat, že obě ideologie vraždili, konfiskovali majetky, měli koncentráky, cenzuru, zakázanou opozici, neexistující volby, pronásledovali své odpůrce, vyhazovali z práce a škol z politických důvodů, perzekuce celých rodin těch, koho pronásledovali. Obě ideologie měli státní bezpečnost (NSDAP- gestapo, KSSS- KGB (KSČ(M)- STB), obě ideologie měli svou vojenskou složku (NSDAP- SS a SA, KSČ(M)- LM) Obě ideologie měli totální moc. Tak že, opravdu mluvit o Hitlerovy a NSDAP (Mussolinim a fašismu) jako o pravici, je stejná volovina, jako mluvit o komunistech, jako o pravici.

Žádné komentáře:

Okomentovat