neděle 13. září 2015

Vstanou nový bojovníci

Nedávno jsem četl, jak někdo vyzývá k revoluci. Už jen jedna část emailu usvědčuje pisatele, k jakému spektru patří: Novodobá šlechta nás vytrhla z područí SSSR, aby nás následně zaprodala ekonomickým okupantům z celého světa a uvrhla nás naopak do područí USA,". Vzhledem k tomu, jak je email napsán, to mohl napsat jen: straník nebo příznivec levého spektra, z vlastní iniciativy. Vzhledem k tomu, jak to napsal a jak rozšiřoval, tak to nejspíš psal někdo mladší (určitě ne nad 55 let), protože umí s moderní technikou, a nejspíš na tom asi není tak špatně, protože má možnosti mít nebo si zaplatit a půjčit, tu techniku. No a ještě to může být straník, který to dostal úkolem, ale k tomu se žádná strana nepřizná. Tedy, než se jí povede dostat k moci, zlikvidovat demokracii a pak se v nějakém dokumentu o JEJICH hrdinech dozvíme, kdo to byl, a v nějakém životopisném filmu se dozvíme, jak to udělal.

A k té nerovnosti (o které nejvíce píše) pár slov. Právě že dnes máme rovná práva a příležitosti pro všechny. Majetková rovnost nebyla nikdy, ani za komunistů. Viz: jejich vily a paláce. Koukněte se na vilu rumunského diktátora Ceaušeska. Každý náš vrcholný, natož vládní komunista, měl dvou patrovou vilu za miliony (a to dříve byl běžný domek za několik set tisíc) A věřte, že pokud padne komunismus i v KLDR, tak to bude to samé (Kimové k sobě nikoho nezvou, ale proslýchá se, že rozhodně netrpí ničím, na rozdíl od běžných Korejců) Jinak, i u nás byli nejbohatší špičky komunistů. Kde třeba vzal Štrougal (komunistický ministr) na vilu v hodnotě 5 milionů? (znásobte deseti, ať vám vyjdou dnešní ceny. A tenkrát byl průměrný plat 2.500kč. a to brala tak 1/3 lidí (jako dnes). Moje máma třeba brala 900 kč. Tak že, obyčejný člověk, který si poctivě vydělával, by si při normální spotřebě, nemohl za celý život ušetřit 5 mil a ještě normálně žít. Tak kde sakra vidíte tu rovnost! Víte, vždy bylo, je a bude, že majetková, finanční, ekonomická rovnost, nikdy nebude. Ale demokracie by měla zajistit alespoň tu rovnost v právech a příležitosti. A za komunistů nikdy nebylo. Byl jsi v opozici? Nemlčel jsi? Mluvil si? Nemáš žádná práva!

Jen doufám, že pisatel bude brzy odhalen, aby to mohl říci veřejně do kamer. A nejspíš se sám postará o znevážení vlastních slov, protože zjistíme, že to je jeden z těch: 1) kterým nevyšlo podnikání, 2) nebo který se zadlužil nad své možnosti, 3) nebo to dostal jako politický úkol od nějaké levicové a extrémní strany, 4) nebo mu jde prostě se dostat k moci a kdyby se náhodou povstání povedlo, hned by se postavil do čela šiku. A vzhledem k tomu, že z takových se vždy stali Leninové, Hitlerové, Mussoliniové… tak se máme na co těšit. A jinak, novodobý Vláďo, Ádo, Benito… ještě nenastal čas. To že tobě se nedaří a případně tvé rodině, příbuzným a známým, ještě neznamená, že se nedaří 99% (min. 90%) obyvatel v zemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat