neděle 16. srpna 2015

Všichni musíme šetřit

No, a abyste ještě více šetřili, co kdybyste na zasedání parlamentu jezdili z bydliště (místní kanceláře) do Prahy jen, pokud budete něco chtít odhlasovat. Protože dohadovat, navrhovat, měnit, doplňovat můžete doma, po internetu a mobilu. Mezitím by v parlamentu bylo vše zhasnuté a vypnuté, tím se ušetří za energie a celkový chod parlamentu (vodné, stočné, teplo, světlo), a taky byste ušetřili za vaše výhody, třeba cestovné, protože tu jednu cestu za týden, měsíc, či déle, byste si zaplatili sami. A Ušetřilo by se za vaše ubytování, protože na to odhlasování byste přijeli ráno a večer jeli domů.

A nepotřebovali byste ani stravné, na ten den si něco z domova vemte. No a nemoc byste si nemuseli proplácet vůbec. Nemocenskou byste nemuseli mít, protože byste mohli pracovat i z domova, přímo z postele. No a mohli byste jet MHD. Do parlamentu by jeli z větších dálek dříve, nebo už den předem a mohli by přespat u svých stranických kolegů. A nazpět by už nemuseli pospíchat, aby jim neuteklo hlasování, tak by mohli jet ten den, kdyby jim nic nejelo, tak opět přespat u kolegy a jet druhý den.

Až budete zase přemýšlet jak ušetřit, zkuste začít u sebe. Třeba se podívejte na své platy, nejsou za tu VAŠÍ práci až moc velké? Zkuste si platit tak polovinu a za nekvalitní zákon, byste si mohli strhnout jednorázově tak 50% platu.

Žádné komentáře:

Okomentovat