neděle 16. srpna 2015

O svobodě v médiích a sledování

Já ale rozumím, proč se komunistům zdají média nedemokratická a jako že vymývají mozky. Protože o socialismu mluví bez servítků, a nejen o tom, co se povedlo, ale i o tom, co se nepovedlo. A zvláště o nesvobodě, která mnoho lidí stála život, karieru, holou existenci. A o totálním nedostatku a zaostávání za nenáviděným kapitalismem. Komunisté by rádi, aby se stále o socialismu mluvilo s úctou, a jen se ukazovalo to krásné, to povedené. Ano povedlo se toho hodně, jenže ještě více se toho nepovedlo. I ten socialismus měl chyby, ale to komunisté nepřiznají, jako církev nikdy nepřizná, byť jen jednu z hypotéz, že bůh není.

Dnes už nemůžete médiím rozkazovat, co mají psát a točit. To by taky mohlo vypadat tak, že by v ranním vysílání TV začali zprávou a než by odvysílali názory k tématu všech stran, skupin, sdružení, jednotlivců, kolektivů… (tak by to muselo být, aby to bylo demokratické podle komunistického vzoru o demokratickém vysílání. Nebo že by chtěli jen ten svůj názor?) tak je půlnoc a TV by vysílala jen tu jednu věc. To by vás bavilo? Nebo že byste si počkali u obrazovky jen na ten váš názor a pak jí měli celý den vypnutou? A co tisk. Představte si, že by museli vycházet noviny tlusté jako kniha a stále by tam bylo jen jedno téma. Protože co člověk to názor a každý má právo na svůj názor na věc.

A proto, aby to tak nebylo, proto tu máme desítky televizních a rádiových stanic, stovky novin a časopisů, tisíce webových adres. Každý si tam může najít tu svou názorovou skupinu, to co ho zajímá. Díky tomu jsou všechny média tak pestrá, protože každé médium točí a vysílá a píše jen to, co chce, jen to, co osloví jen tu jejich cílovou skupinu. No a i komunisté mají své noviny, své webové stránky, svá videa umístěná na webu, svou internetovou televizi. A to jen díky demokracii, kterou umí mistrně využít a zneužít a až by se dostali opět k moci, tak už by jí nepotřebovali, byla by zbytečná a tak by jí zničili. No a dostali jsme se pozvolna k druhému tématu: sledování.


No, nedivte se, že státní orgány (policie, BIS) sledují, když chce někdo zrušit (zničit) tento systém, demokracii. A všichni, kteří chtějí zničit demokracii, moc dobře vědí že jsou sledováni, a že jsou sledováni BISkou a i policií. Kdyby to nevěděli, tak by si komunisté, nacisté, rasisté a podobní, troufli ještě více. Netajili by se svými názory a říkali a psali by je otevřeně. Jenže rozdíl mezi socialismem a demokracií je ten, že tady nezavřou a nerozpustí veškerou opozici, pokud ta opozice nepřekročí zákony, ale tenkrát zakázali, pozavírali a rozpustili veškerou opozici hned. Třeba my vysvětlete, proč rozpustili Skauty? To se báli i malých dětí? A nemůže nikdo tvrdit, že skautíci byli diverzanti a kontrarevoluční síly.

A v médiích jsou názory jak příznivců demokracie (kapitalismu), tak totality (socialismu). Ale asi myslíte kritiku stylem: nefunkční, nedemokratický, nesvobodný, totalitární kapitalismus a funkční, demokratický, svobodný, pluralitní socialismu. No vzhledem k tomu, že to je právě naopak, tak o této kritice se můžete dozvědět jen v halo novinách a na komunistických web stránkách. A tak se nedivte zájmu policie a BISky, jak že to s tou kritikou myslíte. Ale nebojte, na rozdíl od STB a VB vás automaticky nezakáží, nezavřou a nebudou celoživotně pronásledovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat