neděle 16. srpna 2015

Nejsou všichni stejní a není všechno špatný

Stále se mluví o pravici jako o zlodějích a tunelářích (jako kdyby se jediný levicový politik taky nenapakoval) Až bude některá z politických stran (tedy všichni straníci) minimálně vyšetřována (natož postavena před soud) za jakoukoliv krádež, a až se soudně rozhodne o kuponové privatizaci jako o zlodějně, nebo tunelu (což v případě podniků už bylo) tak nazývejme privatizaci zlodějnou, ti co to vymysleli zloději a souzený politický směr nazývejme stranou zlodějů a podvodníků. Žádný vrcholový politik nikdy nekradl (v tom slova smyslu, co si představujeme pod slovem: krádež a zloděj) ale bral úplatky, a tomu se říká: korupce. Ale nedivím se, že pro lidi je to zlodějna a že privatizace je tunel. Zavinili si to sami politici, kteří to tak v rámci volebního boje, začali sami nazývat. A až se někteří politici dostanou před soud, tak nazývejme věci pravým jménem. Neříkejme že pravice nebo levice jsou zloději, ale že Pepík, Lojza, Anna…. Jsou zloději. Protože ti slušní za ty neslušné nemohou.

A že je jen pravice plná kauz a korupce? Levice jich má taky dost (ne-li víc) Kde skončili miliardy za Pandury, jejichž cenu vyjednával expremiér Paroubek? Kde jsou stovky milionů z důchodového fondu, které tam byly, než ministrem financí stal Bohuslav Sobotka? Kde jsou stovky milionů z projektu Internet do škol, který měl na starosti dnes již bývalý ministr bez portfeje Karel Březina? Kde jsou miliardy z ministerstva obrany z doby, kdy byl ministrem pan Tvrdík? Proč tohle nikoho nezajímá? Gross musel odejít, protože neprokázal, kde vzal na luxusní byt a protože podnikal s majitelkou bordelu. Český premiér prosím pěkně. A to, že si někdo úplatky zlegalizuje, až po odchodu mě neuklidňuje. Fakt mi přijde děsivé, jak se tu měří účelově, tedy ti naši jsou dobří a ti druzí špatní. Za ČSSD: Aféry jako Gross? Palas? Kdo zlikvidoval nezávislost policie? Kdo podivně hýbal s ruským dluhem? Co kakaové boby? Gripeny? Není to dnešní ještě čajíček?

Taky se stále mluví o sponzorech, jako o mafii, která prorůstá politikou. Ale sponzor ještě nemusí znamenat nutné zlo. Sponzor sponzoruje politika, aby pro něj něco udělal. Ale nebral bych to tak jednostranně, jako že by mu přihrál státní peníze. Jistě že se najdou i tací, kteří v tom vidí jen peněžní zisk (státní zakázky). Ale sponzoři také sponzorují ty ideje, myšlenky, vize, programy těch stran a politiků. A sponzorují je, protože po nich chtějí, aby tu prosadili takové podmínky, v kterých bude chtít žít, podnikat, založit rodinu… Přeci i komunisti mají sponzory. A neříkejte, že u nich klepou na dveře jen ti, kteří chtějí státní zakázky? (vzhledem k tomu, že se nemohou dostat do vlády. Ale kdyby tam byli, tak by to bylo stejné) Sponzorování je normální věc, všude na světě. Jen se musí odhalit a oddělit, případně i potrestat, takový sponzoring, který je v rozporu se zákonem, ústavou, nebo minimálně s dobrými mravy.

Žádné komentáře:

Okomentovat