sobota 15. srpna 2015

Rozdíl systémů

Odpověď na reakce na můj článek, kde jsem psal, že kdyby komunisté otevřeně říkali, že: budou popravovat, zabavovat, vyhazovat z práce a škol, zavedou cenzuru, zakážou vše a každého, režimu nepohodlného, budou zavírat pro názor, budou vyhánět z bydliště, budou perzekuovat celé rodiny nepohodlných, uzavření hranic a zákaz cestování na západ (pro mladší: do kapitalistických států), zavedeme takové daně a kvóty které položí podnikatele a svobodné zemědělce, … že by nikdy nevyhráli volby.

Nato mi odpovídali ve stejném stylu: kdyby Havel sliboval nezaměstnanost, bezdomovce, krachy, rozprodání republiky, rozpad státu, vytunelování republiky a nepotrestání tunelářů, důchodci nemající na léčení a jídlo, placené školství a zdravotnictví, že by lidé nevolili OF. Dá se to srovnat? Nedá!

Komunisté měli na své činy zákony, vyhlášky, výnosy a tajné nařízení. A kdyby to mělo být jen chybou jednotlivců (jak se nám to komunisté snaží namluvit), proč nezasáhla vláda, strana, starostové obcí, krajů, okresů, poslanci parlamentu (dříve sněmovny)? Protože samy ty zákony, vyhlášky, výnosy a tajné nařízení vymýšleli! Takže to byla státní zvůle. Bylo to systémem, ne lidmi.

Zato dnes neznám jediný zákon, vyhlášku, výnos a tajné nařízení, které by dovolovalo za nesprávný názor: popravovat, zabavovat, vyhazovat z práce a škol, zavírat, vyhánět z bydliště, perzekuovat celé rodiny nepohodlných, zavádět cenzuru, zakázat vše a každého režimu nepohodlného, uzavření hranic a zákaz cestování na západ (dnes vlastně: na východ, čili do socialistických států), zavedení takové daně a kvót které položí podnikatele a svobodné zemědělce.

A abych kontroval reakce, tak ani neznám zákon, vyhlášku, výnos a tajné nařízení, kde by se nařizovalo podnikům, aby propouštěli, nezaměstnávali lidi nad 50 let. Státní a obecní instituce nechávali důchodce bez lékařské pomoci a nechat je vyhladovět, znemožnit chudším rodinám vzdělání pro děti, vytvořit bezdomovce a celkové snižování životní úrovně (u těch nejchudších). Dovolit tunelování a rozkrádání, řídit krachy, zvyšovat celkovou kriminalitu…

Ano, je kriminalita, tuneláři, řízené krachy podnikatelů, ale když se na to přijde, tak pokud pachatel nezmizí na kajmany, tak je chycen, souzen a zavřen. Prostě dnes je to o lidech, ne o systému.

Asi každý bude se mnou souhlasit, když napíši, že každý stát, každé zřízení, každá strana, dělá všechno možné proto, aby se u moci udrželi a to za každou cenu. A ve svobodném světě se práce mocných odmění ve volbách. Když mocní byli dobří, tak je volí tolik voličů, že se u moci udrží. A když byli špatní, tak prohrají. Komunisté by museli opět dělat, co dělali, protože po příchodu nedostatku by skončili.

Lidé nechtějí (jen) práci, školství a zdravotnictví za darmo, ceny všeho za hubičku. Ale svobodu volby, projevu, shromažďování, pohybu, názoru, rozhodování, svobodné volby, kde mohou rozhodnout sami, kdo a jak bude vládnout. Nechtějí cenzuru. Chtějí dostatek a to jim komunisté nedají.

Žádné komentáře:

Okomentovat