neděle 16. srpna 2015

O tom, jak poslanci znají život

Poslanec Krátký (ČSSD) ukázal, jak si představují poslanci svou velmi, velmi, velmi dobře placenou práci pro lid. Nejraději by chtěli za ten extra velký příjem, hodně a hodně a hodně se vzdalující, od průměrného platu normálních lidí, dělat jen 8 h. denně, od 9 do 17, samozřejmě s hodinkou na oběd, a jen v pracovní dny, a to nejspíš jen od úterý do čtvrtka, jelikož: pondělí a pátek by věnovali cestě do sněmovny a domů a ti mimopražští ještě nákupu, páč se v Praze více sežene.

A ještě nám poslanec za ČSSD ukázal, že poslanci už jsou absolutně mimo realitu. Už mají svůj život, své problémy (jak se udržet u koryta a co nejvíce z něho vyžrat) a co vše si koupit, zařídit, sehnat (nejen věci, ale i kontakty) a jak ušetřit na časy, kdyby se náhodou příště ke korytu nedostali. Jak jinak si vysvětlit, že poslanec, který by měl znát problémy lidí, které zastupuje, neví, že v noci dělají nejen policisté, lékaři, hasiči, dělníci v továrnách, pekaři, tiskaři, dispečeři a řidiči/letci v pozemní, železniční, letecké dopravě. A všechny různé profese zabezpečující chod země: elektrikáři, plynaři, vodovodní a kanalizační technici. Omlouvám se, jestli jsem všechny nejmenoval, tak výčet zakončím: a další.

A ty všechny právě levicový poslanec za ČSSD, tedy strany, která se nejvíce bije v prsa, jak jim jde o blaho lidu a jak myslí ne všechny a… Myslím, že se ukazuje, jak ve skutečnosti poslanci neznají běžný život. Neznají skutečná přání lidí, neznají skutečné starosti lidí. Pokud si myslí, že lidi dělají jen od 8 do 16, od pondělka do pátka, a pak jdou domů k rodinám a svobodní do hospody, tak jsou mimo. A nejspíš by tam neměli co dělat. Jedině, že pan poslanec ve své nenávisti k pravici, chtěl vlastně jen říci: pravice a vláda jsou kurvy a zloději. Co, pane poslanče? Ale to už by byl žalovatelný výrok, tak jste to chtěl takto zamaskovat, že pane poslanče? Akorát jste nedocenil, že sice přímo neurazíte pravici a vládu, ale zase jen obyčejný lidi, kteří vás určitě nebudou žalovat. No a do voleb daleko, a to snad ty dotčené profese už zapomenou, že pane poslanče?

Žádné komentáře:

Okomentovat