neděle 16. srpna 2015

Systém a přírodní katastrofa

Komunisté rádi používali na obranu své milované KLDR, že nedostatek a hladomor tam je proto (nejraději by nedostatek a hladomor nepřiznali), že tam měli před 15 lety povodeň, s kterou jim nikdo nepomohl a oni se do dnes s toho nedostali. Takže stav v KLDR není kvůli komunistům a jejich režimu, ale kvůli světu, hlavně USA. Tak jsem zvědav, jestli v Japonsku, po té katastrofě, kterou teď prožívají, a která se nedá v žádném případě srovnat s povodní, dopadnou také tak. Jestli tam nastane hladomor a nedostatek a jestli se z toho budou vzpamatovávat ještě po 10,15,20... letech? Na závěr: cítím s Japonci a přeji jim, aby to byla poslední katastrofa, co je potkala, a aby se z toho co nejdříve a s co nejmenšími ztrátami, dostali.

Komunisté jsou stále stejní a nejsou schopni sebereflexe a změny. Stále věří jen v tu správnou víru: komunistický ráj. A kdo to nechápe, to je hlupák, a ti, kdo si nakradli a žijí z práce lidu. A tak, nemůžou nikdy připustit, že by za stav v KLDR a na Kubě mohli komunisté a socialismus, ale můžou za to USA, EU, a globální kapitalismus. A ještě vzhlížejí k Číně, kde vládnou komunisté, a kterou nám předhazují, když říkají, že socialismus funguje. Ale totálně přehlížejí fakt, že Čína i Vietnam už dvacet let nebudují socialismus, ale jimi nenáviděný kapitalismus, se všemi jevy, které to nese. A na rozdíl od kapitalismu jinde (i u nás), tam ale stále nemají demokracii.

Poslední přírodní katastrofa nám ukazuje, jak jsme zranitelní, jak je člověk jen červ na planetě zemi. Mysleli a myslíme si, jak jsme mocní, jaký jsme páni a vládci světa. A příroda nám to stále a stále vyvrací. Lidstvo by mělo být skromnější a začít se chovat k planetě jinak, než bude pozdě. Další co nám tato katastrofa ukáže, je to, jaká společnost je životaschopnější. Na rozdíl od KLDR a Kuby, kde jsou na tom hůř a hůř, po každé sebemenší katastrofě, která je zužuje, tak Japonci se po každé katastrofě, velmi rychle zotaví. Počítám, že za 5 let už nebudou vědět, že je něco takového postihlo. Nebudou se vymlouvat na přírodní katastrofy, na svět, na to, že jim nikdo nepomohl. Jinak, komunisté nám tu tvrdí, že KLDR nikdo nepomáhá, jako jiným, proto má takové těžkosti. Ale pomlčí o tom, že KLDR o tom nikdy nikomu neřekne. Až když jim přijde hladomor, tak se ozvou, jako nedávno, kdy požádali i naší zem o potravinovou pomoc. Jak se může někomu pomoci, když o tom nikdo neví?

Žádné komentáře:

Okomentovat