neděle 16. srpna 2015

Parlament je bezpečnostní riziko státu

Z pořadu: tah dámou a 168h, jsme se mohli dozvědět něco, co zdánlivě je vtip, ale když se nad tím zamyslíte, tak je to velmi alarmující zpráva. Dozvěděli jsme se, že poslanci až při první letošní výplatě zjistili, že si nestrhli jen 10%, ale 20% z platu. A následně se začali (někteří) rozčilovat, co že si to odhlasovali, a korunu tomu nasadil Jandák (ČSSD), když napadl Kalouska, že je okradl a že by se neměly poslancům brát peníze, protože to vede ke korupci.

Co jsme se to vlastně dozvěděli?

Že poslanci nevědí, o čem jednají a o čem hlasují. Že nečtou předkládané zákony, nebo jim absolutně nerozumí. Že si ani neuvědomují dosah a dopad zákonů, které schvalují. A když si pořádně neprostudují ani zákony, které se týkají bezprostředně jich, jak se asi staví k zákonům, které mají sloužit lidem a státu? Mám strach, aby jednou neschválili zákon o zániku státu. Ale bohužel, vzhledem k dosavadní práci, se to může stát.

Dále jsme se dozvěděli, že podle Jandáka, berou přiliž málo, a teď ještě méně, a on je rád, že má už velké děti, tak že on vyžije. No a že teď, co dostávají asi o 20 000 méně, že se budou muset korumpovat, aby vyžili. K tomu dodám, aby se Jandák vrátil a zem, protože rodiny z dětmi vyžijí i z méně, než mají poslanci, a jestli on sám naznačil, že bude brát úplatky, tak je to spíše o morálce, ne o penězích. A jestli šel do politiky, aby měl prachy (a i jemu podobní), tak tam nemá co dělat.

Co to tedy vše znamená?

Lidi, národ a celá naše zem je v ohrožení. Ohrožují nás poslanci a senátoři našeho parlamentu. Všichni jsou tam nekompetentní, ničemu nerozumí, nic je nezajímá, krom vlastního prospěchu, vlastních peněženek. Poslanci, místo toho, aby mlčeli, tak s tím jdou ještě ven. A ještě nám někteří vyhrožují, že musí ještě krást, aby měli víc. Oto víc mě to udivuje u levice, která se bije v prsa při obraně chudých lidí. HANBA! Měli by jste se všichni, kdo se teď pohoršujete nad výplatní páskou, stydět. A odejít, v čele se "zchudlým" poslancem Jandákem.

Pane Jandák, byl jste průměrný herec, a nyní jste velmi podprůměrný politik.

Myslím, že si politici dělají stále ostudu. Nejhorší je, že oni jsou k smíchu, ale lidem by s toho do smíchu nemělo být. No, snad je to poučilo, uvidíme, kolik ještě bude zákonů, na které se dokolečka dokola, budou dělat novely, čili: u kolika zákonů to opět nečetli a nepochopili, o co v nich běží.

Žádné komentáře:

Okomentovat