neděle 16. srpna 2015

Odbory sází na neinformovanost lidí a nechuť ty informace vyhledávat


Co dělá levice a odbory, je jen taktika levice, jak stěžovat práci vládě. Jestli se vláda zalekne, tak pak levice bude vesele hlásat, jak vláda nedokázala splnit to, co slíbila, tedy udělat reformy. Pokud se zalekne vláda, naštve tím ty, kteří jí zvolili. Straně odborů jde jen o to, aby vláda reformy neudělala a tím by lidem ukázala, jak je neschopná.

Strana odborů i levice viditelně nečetla reformy (což by znamenalo, že je žádné reformy nezajímají), nebo četla, a záměrně vyzdvihují zápory a bagatelizují nebo rovnou přehlížejí klady. Ale celé mi to připadá, že levice v parlamentu nemůže vládu odvolat, tak se to snaží přes ulici. Moje pravda se ukáže, jestli i přes schválené reformy budou protesty pokračovat, a to až do doby, kdy už to přestane mít cenu, protože by se už předčasné volby stejně konali v řádném termínu. To protesty skončí. Počítám, že to bude tak 9-12 měsíců před volbami.

Jedna z největších lží je, že reformy jsou jen pro bohaté. Ten kdo nečetl reformy na webu ministerstva a vlády, tak neví, o čem jsou, a uvěří. Strana odborů jen sází na to, že informace o reformách si vyhledá jen málo lidí. A tak vyzdvihují zápory a bagatelizují nebo rovnou zamlčují klady. Ale je toho více.

Speciálně třeba lžou, až se musí červenat, když hlásají, že se odeberou peníze z důchodového systému. Není to pravda. Za 1) pokud zůstanete jen v 1 pilíři, tak se vám nic krátit nebude. Za 2) pokud se rozhodnete pro II pilíř, tak se vám sice o 3% zkrátí I pilíř, ale díky II pilíři si můžete přijít i na mnohem větší důchod, než budete mít jen s I pilířem. Tedy pravda, tam záleží na tom, do kterého fondu se přihlásíte, tak můžete o ty vložené peníze přijít a tím mít o 3% menší důchod) Ale lží je, že musí všichni mít menší důchod a že je ten II pilíř jen pro bohaté. To dnes lidi, kteří reformu nečetli, štve nejvíce, protože se bojí. A na tuto kartu vsadila odborová levicová strana.

A II pilíř není povinný. Když do něj nevstoupíte, tak do něj nic nebudete odvádět a tím se vám I pilíř nesníží a budete mít plný důchod. Jestli se tedy bojíte II pilíře, tak do něj nevstupujte. A máte po problému. A ten (jen ten!) kdo vstoupí do II pilíře, ten bude odvádět do I pilíře o 3% méně a tak dá rozum, že se mu ten I pilíř sníží o ty 3%. Ale ten, kdo nebude v tom II pilíři, tomu se nic snižovat nebude, protože ten bude do I pilíře odvádět 100%, tak z něho 100% dostane. Tohle levice s odbory zatajuje.

A k věku: V 70 a více letech do důchodu půjdou až ročníky, které se narodili po roce 2000. A počítá se, že se to bude upravovat podle průměrného dožití a délce pobírání důchodů. Vlastně se relativně může stát, že odchod do důchodu nikdy nebude v 70, možná se i sníží na méně, než dnes, ale pravda, může se třeba odcházet i v 90 letech. Akorát jsem tam nenašel výjimky, jako třeba u horníků.

Ano další lež jako věž. Penzijní fondy se mohou vytunelovat. A aby levice a odbory lidi už totálně nasr.li, tak rovnou řeknou, že vláda připravuje tunel, že všechny peníze odvedené do fondů II a III pilíře budou odvedeny na jejich účty a účty jejich kamarádů. Divím se, že vláda všechny, kdo to hlásají, už nežalovala, kategoricky se neohradila proti těmto výrokům. Penzijní fondy jsou státem chráněné. A kdo se bojí tunelu, tak věřte, že se dá vytunelovat i dnešní - průběžný důchodový systém.

ALE SOUHLASÍM S TÍM, ŽE VLÁDA TO DOSTATEČNĚ LIDEM NEDOKÁŽE VYSVĚTLIT. A TADY NAŠLA LEVICE ACHILLOVOU PATU REFOREM.

Žádné komentáře:

Okomentovat