neděle 16. srpna 2015

Hlídejme politiky

Zdá se, že i přes průzkumy vláda a reformy zvítězí nad levicí, protož se nepovedlo zvednou vlnu odporu veřejnosti. I podpora strany odborů vám nepomohla. Jó, hold skoro ústavní většina v parlamentu je síla, kterou může porazit jen ta síla (vláda) sama. No, neplačte. Pokud lidi včas nepochopí reformy, tak tu parlamentní většinu budete mít po dalších volbách levice. Jen doufám, že ty reformy nepřekopou od základů (třeba na Slovensku se to nestalo). To bychom se točili stále do kola a nikam se nedostali. Tak doufám, že za ty 3 roky, bude mít levice rozum a dát přednost státu a lidem, ne ideologii a populismu.

Také ty výzvy o nelegimitě této vlády je nesmysl. Pravice vyhrála, a to i přes vítězství ČSSD. A znáte to pradávné a pravdivé: Pyrrhovo vítězství? Tak takové vítězství je prohrou. Tak že, ČSSD vlastně volby prohrála. A víte proč? Protože svou demagogickou propagandou před volbami, si zavřeli cestu k jakékoli koalici. Už jim zbyli jen komunisté, anebo si vymodlit 51% vítězství ve volbách. Jo, když jsou hloupí, tak ať se pak nediví. To oni na dlouho rozdělili politiku u nás na nesmiřitelnou levou a pravou. Třeba v Německu, Rakousku, Francii, Itálii, jsou velké koalice běžné. Ale u nás jsou hlupáci, kteří si myslí, že jim voliči dají 51% hlasů a nebudou potřebovat už nikoho. Jsou to prostě hlupáci. Nebo že by se už poučili???

Další výzva mladých proti politikům. V náznaku, proti pravicovým politikům a této vládě. To je hezký, že mladí chtějí něco dělat. Pokud to chtějí dělat pro všechny, ne jen pro sebe, tak to je v pořádku. Ale pokud chtějí jen odstranit vládu, která chce něco dělat pro to, aby se stát přestal zadlužovat, a to jde jedině tak, že se sníží výdaje (dávky, důchody, přídavky). A přitom chce, aby tu zůstal nějaký standart, tak to jde zase tak, že se zvýší příjmy (daně). A až jí odstraní, tak přijmou vládu, která jim populisticky bude dopřávat blahobytu, aniž je to bude něco stát, což je hloupost. Potom je tato i další výzvy, pro rozumné lidi, nepřijatelná. Ale pokud je to výzva k tomu, aby všichni hlídali politiky, které si zvolí. Koukali jim přes rameno, jestli nedělají něco nekalého, jestli zbytečně neutrácí naše peníze (daně). Jestli jsou dobří hospodáři, nebo jen hrabou pro sebe. A veřejně poukazovat na jejich práci a donutit ty špatné, zkorumpované, odstoupit a pohlídat si nápravu a jejich potrestání, TAK TO SE PŘIPOJUJI TAKÉ!

Od toho to hlídání je. Sledovat jaké politici dělají zákony a vehementně po nich chtít, aby je změnili. Prostě zajímat se o práci všech politiků od vlády až po obce. A nic jim neodpustit. Jenže, jak to tak chodí, lidi se nezajímají o práci, ale dokáží jen kritizovat výsledek té práce. A to je špatně. Měli by sledovat práci a v průběhu práce dávat připomínky. Každý poslanec a ministr má webové stránky, každá radnice a radní má webové stránky, Každý radní a poslanec (a senátor, abych zahrnul všechny) má kancelář a diskuzní setkání s občany. Tak kde je problém jim sdělit své názory? A nakonec, média. A dnes hlavně internet. Fenomén doby, který spousty lidí používá k blbostem. Ale asi si lidi neuvědomili, jakou mají v rukou ohromnou sílu. Jako příklad uvedu tzv. vajíčkovou válku. To začalo internetovou stránkou na facebooku a skončilo vajíčkovou dělostřelbou na náměstí. Ne že bych k tomu vyzýval, jen naznačuji ohromnou sílu internetu. Proč jí nevyužít pro blaho nás všech?

Pokud nebude kontrola veřejnosti, tak leví i pravý politik si bude dělat, co chce a bude mu jedno, co je s lidmi a státem. Třeba bych levicovým politikům vždy, když se v médiích začnou prát o chudé, připomněl, že když si chudáci nedopatřením snížili své platy více, než chtěli, tak to byli právě levicový politici, kteří se začali bouřit a hledat cestičku, jak to napravit (opět si přidat).

Žádné komentáře:

Okomentovat