neděle 16. srpna 2015

Proč nepřiznáte, že socialismus prohrál

Socialismus prohrál na celé čáře a byl poražen sám sebou. A jako zatím jediný systém v historii lidstva začal a skončil tak, jak popsal Marx a Engels: začátek bojem a revolucí, konec zánikem vlastního nefunkčního systému. A ještě historie vyvrací vznik a zánik a střídání horšího za lepší systém podle komunistů:

Feudalismus nezanikl: politicky funguje stále (jen v Evropě je asi 10 království a knížectví) a ekonomicky: no jestli myslíte, že už nejsou manufaktury ale továrny a na polích se nedělá (většinou) ručně ale strojově, tak tedy už není, ale to není tím, že by zanikl, ale dnešní doba má modernější pracovní prostředky.

Snad jen ta robota (zrušená ještě v dobách feudalismu) a poddanství (zrušeno už za modernější (kapitalistické) společnosti, by dávalo za pravdu, že feudalismus už není. Ale tu robotu a poddanství nezrušili bouře, revoluce, války, ale sami feudálové.

Kapitalismus taky nezanikl po vytvoření lepšího, vyspělejšího a dokonalejšího režimu (socialismu), ale zanikl socialismus. Leda že by to platilo, ale pak by kapitalistický režim byl lepší než socialistický.

Žádné komentáře:

Okomentovat