neděle 16. srpna 2015

Přešlapy véčkařu

Myslím si, že véčkaři nedomysleli svou ideu, že přecenili své plány.

Za prvé, neměli do politiky zapojit podnikatele a už vůbec je nenavrhovat jako ministry. Na západě je to sice normální, ale tam je dvouset letá historie demokracie, která už má své zvyklosti. A hlavně, na západě neznamená slovo podnikatel nadávku a není tam rovnítko PODNIKATEL = ZLODĚJ A MAFIE. To jsou véčkaři opravdu tak naivní až hloupí, že si neuvědomili, že se tímto u lidí odrovnají?

A za druhé, přecenili svůj plán o očistě politiky. Lidé si to představovali, jako že odstraní všechny dřívější politiky. Představovali si, že postupně ukáží na všechny a řeknou: ten udělal to a ten zas tamto, a na všechny podají trestní oznámení a všichni budou zatčeny a souzeny.

Za třetí, lidé počítali s tím, že se s nikým nespojí a budou hrát roli opozice (pokud nezískají sami většinu v parlamentu). Prvním bodem se u lidí znevěrohodnili pro druhý bod a třetím bodem lidi naštvali.

Mám obavy, aby se neukázalo něco horšího, že se sami nenamočí do špíny, arogance a nečestného jednání. Myslím, že tím by s nimi byl konec. A jen doufám, že to nezapříčiní rozpad koalice s tím, aby si zachránili krk.

Žádné komentáře:

Okomentovat