pondělí 24. srpna 2015

Pro soutěžící

Čím to je?
Televizní soutěže a různé otázky o výhry lidem tak zaslepí mysl, že přestanou rozumě uvažovat, že je jen otázkou času, kdy toho někdo zneužije.

Známý má číslo podobné těm soutěžním. A když se nějaká soutěž spustí, tak někteří lidé volají a posílají sms jemu. Poprvé ho to štvalo, pak ale v tom našel způsob zábavy. Ale bavili se všichni, jeho rodina, a když byl někdo na návštěvě, tak i návštěva. Bylo to při SuperStar, velkým bratru, vyvolených, a naposled při velký pardubický. Vždy jsme měli nějakou vtipnou odpověď.

Při pardubický jsme na jejich odpověď odpovídali (délka závodu): správně, ale pro výhru si musíte zajet na závodiště a odkrokovat, pak jí dostanete. Anebo: správně, ale výhru si musíte vyzvednout na závodišti nebo ve vrátnici český tv, a to ještě dnes, jinak vám propadne (neděle odpoledne). Při ostatních soutěží, že: vítěze už máme a děkujeme za vaše telefonáty, protože se skládáte na jejich výhru. Nebo jsme přijali hovor a nechali jsme spojení, ale nic neříkali. Pak jsme řekli: vydržte ještě deset minut, ať máme na výhru. No a i jiné srandy od slušných po vulgární (předstírání milování).

Někdy pochopili, někdy si ověřili, jestli se dovolali správně. Když se zeptali, jestli je to opravdu ta soutěž, tak jsme řekli: ne, proč? Nebo jestli to je sranda, tak jsme přiznali: ano. Ale drtivá většina uvěřila. A překvapila i reakce u velký pardubický: ano už jedu. A položili telefon. Ale proč píši tento článek? Jako varování, protože všichni nám řekli automaticky (před tím, než jsme jim řekli naše odpovědi a přiznání, že je to omyl) své jméno, adresu, řekli, kdy budou doma (tím pádem, kdy nebudou) Někdy to řekli dokonce hned, jak jsme přijali hovor, tak že ještě dříve, než jsme se stačili představit. Ani bychom nestačili říci: to je omyl. A stačilo se představit příjmením nebo jen říci: prosím? A někdy jsme rovnou řekli bez nějakého představení: tak tipujte. Prostě žádné oficiální: dobrý den, tady ta a ta televize, nebo ta a ta soutěž a další informace, dokazující že jsou na správné lince. Prostě hrůza!

Někdo by stejně mohl říci, měli jste říkat omyl. A dokáže si někdo představit, že stokrát za den a to každý den, berete telefon a říkáte: omyl…omyl…omyl? A přitom vás to zdržuje, ten kdo potřebuje s vámi mluvit, ten se nedovolá, denně se vám vybíjí mobil. Nebo známí měl mít vypnutý mobil, v případě některých soutěží i pár měsíců? Nebo vy jste ochotni si jít koupit nové číslo a odvolat všechny známé a instituce, že máte nové číslo? Tak jsme z toho alespoň něco chtěli mít.

LIDI! Proboha proč nejste opatrní. Co kdybychom byli zloději? Proč tak lehce lezete do maléru? A ještě k tomu pro nejistou výhru. Stejně se z těch tisíců volajících losuje jen jeden. To vám ta vidina výhry (silně nejisté) odbourá opatrnost a pud sebezáchovy?

Nechť je tento článek jako varování. A pro příště, až budete zase riskovat, tak jen připomínám: Čísla začínající= 1 - informační a záchrané. 2-5 - pevné linky. 6-7- mobily. 8 - zákaznické. 9 - SOUTĚŽNÝ A EROTICKÉ.

Proto vážení soutěžící, než budete opět soutěžit, přesvědčte se, jestli začínáte vytáčet 9……… Pak nenarazíte na nás a už vůbec ne, na někoho horšího, kdo by vám mohl ublížit jinak než humorem. A taky byste zbytečně provolali spoustu peněz.

Žádné komentáře:

Okomentovat