neděle 16. srpna 2015

Achylovou patou reforem je: vláda je nedokáže lidem vysvětlit. Bod pro levici

Stávku a odbory nemohu podporovat. Kdyby říkali lidem klady a zápory reforem, tak prosím. Ale oni hlásají jen ty zápory a zamlčují klady reforem. A tak reformy zkreslují. To oni dělají v myšlení lidí z reforem - deformy.
Vše o reformách najdete na webech jednotlivých ministerstev. Jsou tam všechny. Ale jeden klad třeba u důchodové reformy je, že kdo se přihlásí do II pilíře, tak může mít i o několik tisíc větší důchod, než kdyby zůstal v I pilíři. A že takto může mít vyšší důchod každý, ne jen bohatí, jak nám levice a odbory hlásají. HLEDEJTE INFORMACE O REFORMÁCH, jsou k dohledání na oficiálních webech ministerstev a vlády.

A jinak, reformy se teprve projednávají. Do nedávna se k nim mohl vyjádřit každý. Od června jsou v parlamentu a tam se k nim v připomínkovém čtení, můžou vyjádřit koalice, opozice + odbory a zaměstnavatelé. Odbory vlastně protestují proti něčemu, co ještě není. Jsou to protesty preventivní, které mají vládě říci: ať uděláte cokoliv, my jsme proti.

Když tak sleduji "bojující" bosse odborů, tak je tam samý starší člověk. Ti zažili socialismus a nedokáží si představit jiný způsob života. Proč tam nejsou mladí? Reformy jsou hlavně pro mladé. Ti starší ročníky, jako já, jako ti odborový bossové, už dožijí po staru. Proč nepustí ke slovu mladší, 40 a méně let. Ti by měli protestovat, o nich jde. Ale je vidět (i na záběrech z demonstrací), že se reforem bojí jen starší, kterých se ani netýkají. A že mladí reformy chtějí. O čem to tedy je? O ničem. Jen se tu znervózňuje společnost. A proč se znervózňuje? Aby padla vláda přes ulici, když to nejde parlamentní cestou.

Vláda by měla více vysvětlovat lidem, o co v reformách jde. Odborový bossové a levicový politici jim to nevysvětlí. Oni jim budou lhát, nebo jim zatají klady reforem. Vláda si dnešní situaci opravdu zavinila sama. Ale ne tak, jak tvrdí levice a odbory, ale protože málo své reformy lidem vysvětlují. Třeba důchodovou vysvětlují dost nešikovně. Lidem by měli hlavně vysvětlit, jak je to skutečně s pilíři a "odvodem" peněz z důchodového systému. V tom to levice a odbory nejvíce oblbují lidi. A nyní přidali i věk odchodu, který vysvětlují, jako by se to týkalo už dnešních před důchodců, střední generace, a přitom se to netýká ani dnešních školáků (odchod v 70 a více). Vládo, více komunikovat s lidmi, více vysvětlovat, a bude to v pořádku.

Žádné komentáře:

Okomentovat