neděle 16. srpna 2015

O jakém rozkradení se stále mluví

Nechápu, o jakém rozkradení státu se mluví? Mluví tak většinou komunisté, nacisté, extrémisté a jejich příznivci, ti co jsou zklamáni se svým životem a co se jim nesplnili sny o létajících holubech bez práce. Proč neříkají, že stát předal (restituce) nebo prodal (privatizace) vlastníkům podniky, firmy, továrny, pozemky, domy… a u některých podniků, samozřejmě těch lukrativních, o ty nelukrativní by nebyl zájem, se z části nebo zcela, prodala část akcií do zahraničí a tím vstoupil do podniků, firem zahraniční kapitál. Samozřejmě že mezi těmi tisíci nových majitelů podniků se našli i zloději a podvodníci, v Čechách pod názvem: tuneláři, kteří podnik vykradli (vytunelovali) anebo nechali zbankrotovat z nějakého důvodu. Ať vlastní nešikovností vedení, nebo záměrně. Tak kdyby se toto říkalo a psalo, místo toto lživého: demokratické vlády rozkradli a rozprodali republiku, tak vám podepíši každé slovo. Takto nesouhlasím v ničem.

A za druhé, o jaké propagandě a vymývání mozku se to stále mluví? Já osobně (a myslím, že na tom je stejně 95-99% lidí) bych nikdy neposlouchal žádnou propagandu, která by mě říkala, že je pro mě lepší kapitalismus (demokracie), než ten socialismus (totalita), pokud bych sám viděl a zažíval, že to tak není a že je to naopak. Proto, kdyby socialismus byl tak perfektní, tak bych ho dál chtěl, stejně tak i ty komunisty a nechtěl bych ten kapitalismus ani za nic. A kdybych i přesto volil jinak (ale to bych musel být totálně ožralý), a viděl bych, že je to horší, tak komunisty okamžitě zase volím a chtěl bych vrátit ten socialismus. A věřte, že takto by se zachoval každý (minimálně tak 70-80% lidí, kteří jsou podle komunistů na tom hůře) člověk v zemi, propaganda, nepropaganda.

A jistě že lidi nechtějí nezaměstnanost, placení u doktorů, školné, přijít o bydlení. Samozřejmě že by vše chtěli za hubičku, že by chtěli za málo práce, hodně muziky. Lidi touží po ráji na zemi. Samozřejmě, že demokracie není to pravé ořechové, ale je to to nejlepší ze všeho špatného, co už tu bylo. A vždy se budou rozcházet tužby bohatých a chudých, stejně tak, jako tužby nadřízených a podřízených, vzdělaných a nevzdělaných, nemocných a zdravých, mladých a starých, mužů a žen… a mohl bych pokračovat. Ale všechny spojuje jedna idea: být svobodný. A to jim může zajistit jen a pouze demokracie (vašimi slovy: kapitalismus)

Tak že na mou otázku, proč už tu dávno nevyhráli komunisté a socialismus (a neříkejte že ho nechtějí, četl jsem jejich program a pár jejich článků) je jen jedna, jednoduchá odpověď: lidi chtějí svobodu, ne totalitu. A i ti nezaměstnaní vědí, že zaměstnání mohou najít, ale svobodu by opět na dlouhá léta mohli ztratit. Víte, lidé se bojí, že tu komunisté nebudou jen do dalšího volebního období (jen 4 roky), ale že tu budou dalších 40 let. Myslím, že si sami komunisté těmi nesvobodnými volbami zavřeli jakoukoliv možnost je vyhrát. A myslím, že to věděli, proto tu byla cenzura a represe. A proto vyřešili Pražské Jaro (1968) tak jak ho vyřešili: tanky proti lidem. Oni se báli, že plánované svobodné volby prohrají. Tenkrát myslím, že zbytečně, později už by to bylo oprávněně.

Vážení, lidi se bojí že komunisté zavedou zase 50 léta, že při pokusu o změnu na ně zase pošlou tanky. Dnes mohou komunisté vyhrát akorát v Itálii, ve Francii, v Řecku, na Maltě, prostě tam, kde už u moci byli (nyní jsou snad jen na Maltě), ale nezavedli tam ten východní socialismus, ale nechali tam svobodu a svobodné volby. A toto naši komunisté a vlastně, všichni komunisté z bývalých socialistických států, propásli.

Žádné komentáře:

Okomentovat