sobota 15. srpna 2015

Ransdorf zestátnil a pohřbil KSČ(M), supr.

V pořadu Historie.cz,: tentokrát o Gottwaldovi. Nebýt jednoho historika, tak mě to připadalo, jako by mluvili o demokratickém politikovi, kterého zlomili okolnosti. A nebýt těch okolností, tak vytvořil ráj na zemi. Jen ten publicista mluvil o vraždění, popravách, vězeních, likvidaci opozice, zabavování majetku (nejen znárodňování), vyhazování ze škol, práce, dokonce z domovů.


Byl tam i Ransdorf, a od něj jsme se mohli dozvědět, že to on nechtěl a co nechtěl, on to dokonce nevěděl, že se to děje (?). Že on byl jen objetí sovětské mašinerie. A protože to byl přeci skvělý, demokraticky založený politik, jeden z nejlepších, co jsme kdy měli, který s tím co se dělo, morálně nesouhlasil, ale musel se podvolit cizí moci (sovětským komunistům), tak ho to přivedlo k chlastu, až se uchlastal. A umíral jako poražený.

A všechno se vlastně dělo proto, že hrozil útok a rozvrat socialistického bloku. Jinými slovy, vlastně se to dělo pro klid a mír. No vidíte, soudruhu Ransdorfe, a stejně se blok rozpadl. A co tím chcete říci? Že až byste se dostali k moci, opět by se opakovalo to násilí? Že byste pevněji drželi otěže moci?

Chudáček, a chudáčci byli i komunisté a aparát, který vedli. Ani jeden se nemohl vzepřít, protože všichni byli pod dohledem sovětských komunistů. A to, co se dělo, bylo proti jejich mysli, morálce a přesvědčení. A ještě jsem se dozvěděl zásadní informaci, přímo z úst Ransdorfa: komunistická strana přestala v roce 1948 existovat a byla první oběť zestátnění (???)

Neznalcům historie by až slza ukápla, nad osudem tak skvělého, demokratického, morálního a zásadového člověka Gottwalda. A sakra, tak která strana tu 40 let vládla? A o které straně byl 4 odstavec naší, Československé socialistické ústavy? Přitom tam bylo jasně uvedeno: komunistická strana! A to zestátnění si taky nechali vnutit sověty?

Soudruhu Ransdorfe, budete stejně tak hájit protektorátní vládu? Ta taky musela dělat to, co chtěli nacisti. Na to jsou dokonce důkazy, že se snažili vyhnout se jejich rozkazům, až si sem němci museli dosadit svého protektora (celkem tu byli 4).

A soudruhu Ransdorfe, co kdyby po vládách po r. 1989 taky nějaká velmoc (v tomto případě asi USA, že?) chtěla, aby tu zlikvidovali opozici, popravovali, věznili, vyhazovali ze škol a zaměstnání, zabavovali majetky, vystěhovávali z domů, všichni, kdo nesouhlasí s novým režimem, nebo by mohli být potencionální odpůrci. A kdyby to udělali (v tom případě byste tu už asi nebyl, nebo kutal uran v pracovním táboře), tak byste se těchto vlád a presidentů taky tak zastával? Taky byste říkal: oni jsou to demokrati, a to co se děje, je proti jejich mysli. Oni za to nemohou, ale jinak to nejde, musí se podřídit. Ve jménu míru a kapitalistické soustavy?

To asi ne, že? To už byste asi nazýval pravým jménem. To byste neváhal jak to pojmenovat. To byste neříkal: to není tak jednoduchý, to je složitý. To se nedá takto říci, to se musí… bla bla bla. No, jak byste nazvali soudruzi stejné činy dnes, když je omlouváte v době vaší vlády?

Žádné komentáře:

Okomentovat