neděle 16. srpna 2015

Ta naše politika Česká

Ta naše politika Česká
A že lidi si přejí, aby celá pravice definitivně skončila (zmizela ze světa). Tady bych to upřesnil: věřím, že levicové smýšlející ano. Lidi, to opravdu chcete nové volby? Tím by se zastavila veškerá práce vlády, protože by se všichni vrhli na předvolební kampaň. Dále by se rozdělané reformy zastavili a nová vláda (velmi pravděpodobně levicová KSČSSD) by pak reformy nedělali, aby si proti sobě nepopudili voliče. Stávající systém ještě pár let bude fungovat, tak co? A pak opět vyhraje pravice a bude muset udělat ještě hrubší a hlubší reformy, na které možná už bude pozdě. Opravdu to chcete? Podle mě by měli odejít profláklí a podezřelí ministři (a všichni takový politici levý i pravý) a vláda by měla pokračovat.

Spíše si myslím, že předčasné volby chce hlavně opozice, která se třese na vládní pozice. Jen aby se nepřepočítali. Loni měli tak velké preference, že mohli mít tu 118 oni a možná i více. A ejhle, to bylo překvapení. Pokud to myslí s lidmi a zemí skutečně vážně, tak jejich prvořadá snaha je, pokračovat v reformách, ne se hrnout k vládě. Protože by tu vše bylo paralyzováno minimálně na půl roku (předvolební keci o ničem) a pak další minimálně 1 až 1,5 roku, než by se objevili nové verze reforem. Tak že, minimálně 2 roky v tahu. A to se ještě neví, jestli by je levice vůbec chtěla dělat

Politik by měl jít do politiky s tím, že na nějakou ideu a tý ideje se bude držet. Vždyť právě kvůli té ideje ho voliči zvolili. Jenže, kolikrát to vypadá, že jeden sliboval létající pečená kuřata, druhý počasí na přání, třetí… A pak se ukáže, že nic pečeného už nelítá, počasí si bude dělat, co chce, i kdyby se člověk na hlavu stavěl, a vize toho třetího je už totální blbost a vize čtvrtého… škoda slov. Prostě je po ideji, ať díky hlouposti nebo vypočítavosti nebo přímo lži. Proto bych nejdříve zajistil, aby každý musel slib nejdříve podrobně vysvětlit voličům aby věděli, o co jde (žádné heslovité body programu) a pak se toho držet. Jinak by ztratil mandát a byl by vyměněn. A nemělo by se stávat, že by teprve ve funkci hledal vize svých idejí. Určitě není jeho idea jen v tom, že pokud nebudu u vlády já, nebude tam nikdo, tak budu stále zdržovat v práci vládu obstrukcemi a hlasováním o důvěře/nedůvěře.

Já bych vůbec tu jejich hru o důvěře nebo nedůvěře ze zákona zrušil. Jediné, co by poslance a možná presidenta, opravňovalo k takové věci, je to, že by vláda připravovala protidemokratický zákon. Třeba cenzuru, zrušení voleb a podobně. Jinak si myslím, že všichni tam jsou díky našemu rozhodnutí a tak jediní kdo k tomu mají mandát, jsme my. A tu důvěru nebo nedůvěru jim můžeme dát jen my, ve volbách. A pochybuji, že ve sněmovně sedí někdo (jednotlivec, strana, sdružení) kdo šel do voleb: budu vyvolávat hlasování o důvěře a nedůvěře vlády do doby, kdy neshodím vládu, v které nejsem, nebo nezasednu do vlády sám.

Žádné komentáře:

Okomentovat