pátek 14. srpna 2015

Skutečně je západ zlo?

Arabové nemají rádi křesťany. Nemají rádi celou západní civilizaci. Nejraději by jí jednou provždy vymazali z povrchu světa. Západ a především, USA, jsou pro ně zlo, které může za vše špatné na zeměkouli. Pokud tu to zlo bude, tak budou stále ve "svaté" válce.

Fajn, tak v tom případě zapomeňte na veškeré silniční, kolejové, letecké dopravní prostředky a vraťte se na koně a velbloudy. Zapomeňte na veškeré motory a stroje, přístroje a nářadí, mající motorové pohony. Zapomeňte na elektřinu, na veškerou kuchyňskou elektroniku, na telefony, telegraf a telegram, internet, rádio a TV. Zapomeňte na papír (ten tedy pochází z Číny, ta by vám ho asi dovolila).

Zapomeňte na umělou hmotu, obrovské budovy, výtahy… Zapomeňte na foťáky, kamery, videa, mobily. Na moderní medicínu, která jediná dokázala vymýtit, zastavit a vyléčit závažné nemoci a bojovat s epidemiemi. A zapomeňte na tiskárny a knihy a tisk si hezky pište ručně, a žádné fotky, hezky si vše namalujte.

No, myslím si, že bez západní civilizace byste asi byli namydlení. A že nám nedáte naftu? No my bychom přešli na elektrické motory, ale k čemu by byla vám, to nevím. Zase byste si jí jen lili do kahanů a svítili s ní. No možná byste si s ní topili, ovšem jen na ohništích, kamna jsou taky západní civilizace. Ale kdybyste nesměli používat to, co vymyslela západní civilizace, tak by vám byla na nic. Jo, a už byste alespoň na nás nebohatli.

Ale jak tak koukám, vesele používáte všech našich vynálezů, a dokonce i v boji proti nám. Takže, pokud nás tak nesnášíte, tak se musíte zbavit všeho, co pochází ze západu. Nebo je to pak jen touha po krvi, po nových územích, závist nad naší vyspělostí a touha vlastnit celý svět.

Jo, a nepoužívejte výbušniny, střelné zbraně (teda krom praku a luku), rakety (ano, ty pochází z Číny, ale to byli jen rachejtle spíše společné se silvestrovskými rachejtlemi, než z vojenskými), o těžké technice (tanky, obrněná auta, lodě, letadla) ani nemluvě.

Nebo že byste drželi chudé araby pod kontrolou tím, že za vše může západ, tak se nebudou bouřit? A mezi tím, bohatí šejkové budou dál bohatnout a chudí dál chudnout. Ale nikdo se nebude bouřit, protože máte společného nepřítele: Západ!

Jak jinak chápat teroristické útoky proti západu, které nejsou arabskými státy odsouzené (někdy naopak pochválené a skoro podporované), zato se arabské státy jako jeden muž, postaví za protest proti nějakému západnímu projevu proti arabům (viz. Karikatura Mohameda v Dánsku, ale pálení křížů na arabských náměstích už neodsoudili).

Žádné komentáře:

Okomentovat