neděle 16. srpna 2015

Proč ten rozruch

Proboha lidi, a zvláště koaliční politici, co blbnete? Jak jste si jako představovali boj s korupcí? Jako že ho vyhlásíte a korupčníci se leknou, zalezou do děr a je po korupci? Ale tak to přeci není a nebude! Podle mně boj s korupcí je to, že se korupce bude pronásledovat zamezováním možností korumpovat, odhalování korupčníků, šetřením a vyšetřením korupce, potrestání korupčníků, a to, padni komu padni. A ne jako dřív, zametením pod koberec.

A to se právě teď děje! Dříve by až po rozsáhlém vyšetřování "do ztracena" nedošlo k ničemu. Občas sice někdo pod tlakem ani ne tak policie a veřejnosti, ale pod tlakem strany, odstoupil, ale většinou se nic nestalo. Nedošlo k soudu a následnému odsouzení. Ale za půl roku nynější vlády došlo k zemětřesení na několika ministerstvech a i odstoupení samotného ministra.

Všechny případy se vyšetřují a doufám že vyšetří a budou potrestáni viníci. Až pak, pokud se tak nestane, pokud se to opět dovede do ztracena, pokud nikdo nebude souzen a odsouzen, pak se rozčilujme a rozbíjejme koalici. Zatím mě to ale připadá, že je to jen účelová politika opozice, a zbytečné naštvání lidí. Vždyť boj s korupcí je o odhalování a potrestání, a tím snížení korupčního jednání, ne o vymýcení korupce jako takové. A to se dnes podle mně děje.

A kdo chce ve skutečnosti, aby vláda skončila? Straníci a sympatizanti levice, tedy ČSSD a KSČ(M). Straníci pravice a lidi, kteří vás volili, a kteří si přejí pokračování reforem, ti ne. Ti čekají na to, jak se situace bude vyvíjet dál.

Žádné komentáře:

Okomentovat