neděle 16. srpna 2015

Komunismus není v DNA

Často se také objevují reakce, že socialismus není mrtvý, že idea komunismu žije a lidé dříve či později ho oživí, vytvoří. A jako příklad uvádějí rodinu a že tím je to geneticky předurčeno. Velmi se mýlí. I v rodině je minimálně jeden dominantní jedinec, který tu rodinu řídí a pokud má respekt, tak vládne všemu co se rodině děje a jen zákony dnešní civilizace jim nedovoluje vykonávat vlastní právo.

A v pradávných dobách si vůdce rodiny (tlupy) poslušnost vynutil i násilím, zabitím nebo vyhnáním. Nad životy směl muž rozhodovat ještě v nedávné minulosti (hlediska lidských dějin). A hlava rodiny si lepší postel, místo u stolu, lepší porci jídla a výběr toho, co se bude dělat, co se koupí, kam se půjde atd. Vynutil ještě před 50 lety. A v některých rodinách to je i dnes.

Tak kde máte tu vrozenou beztřídnost, když dominantní jedinec (otec, matka, oba) rodině vládnou (vyšší vládnoucí třída). Druhý z páru (matka, otec), šikovnější nebo oblíbenější (někdo z dětí) mají určitá privilegia (střední třída). A ostatní (další dítě/děti) jen poslouchají a podřizují se (nižší třída).

Žádné komentáře:

Okomentovat