neděle 30. srpna 2015

Nejsem honofob, ale nejsem pro takové akce.

Nemám nic proti homosexualitě. To je stejné, jako bych měl něco proti cukrovkářům, nebo narozeným s nějakým syndromem, nebo mentálně či tělesně postiženým… Ale pravdou je, že by s toho neměli dělat nějakou přednost, nějak se zviditelňovat. Prostě jsou, nedá se to změnit, protože je to příroda. Ale proč to takto presentovat? Co kdyby dělali pochody ti cukrovkáři, nebo vyléčení po rakovině, nebo ti postižení....? Já bych to řešil tak, že by si dali někde sraz, na nějakém prostranství. A tam by si mohli užít, co hrdlo ráčí. A byli by tam jen ti, které to zajímá. Ne ti, které to nezajímá, ale musí to na čas chtě nechtě vidět a slyšet, protože to jde kolem nich. Proč se mám dívat na nějakou skupinu, ještě k tomu mnohdy za maskou (či mejkapem) schovaných lidí (aby je nepoznali známí, kolegové, voliči, sousedi, příbuzní - jinak si to nedokáži představit proč)? Jestli je budu chtít vidět, tak se na ně půjdu podívat. Ale proč mě oni sami nutí do toho, abych se koukal? Tím je přeci nezačnu brát, tolerovat, kamarádit se s nimi, ale naopak. Nejsou tímto sami proti sobě? Presentovat se dá tím, že budu pořádat nějaké akce na určitém místě, jako jsou poutě, výstavy, divadlo, trhy, pořadem v médiích, debatami, tiskem, na webu, plesy…. Je přeci spousty akcích, kterými se dá presentovat. Hlavně, na ty akce přijdou ty, které to zajímá. Koho to nezajímá, ať tam nechodí, ať se nedívá, ať neposlouchá. Nebylo by to přijatelnější pro společnost, a hlavně taktičtější pro jejich věc?

Myslím, že článek jsem psal ovlivněn médii. Tak průvod, demonstrace, pochody, to má vše určitou formu. Má něco vyjadřovat, případně za něco bojovat, nebo minimálně upozorňovat, připomínat se. Totiž, oni ten průvod presentují jako něco nenormálního. Jako nějakou sodomu-gomoru. Na všech snímcích a záběrech jsou gayové, které se miliskují, posílají pusinky, kroutí jak děvky, no a u některých to vypadá, jako by chtěli na to skočit hned. Teď nevím, jestli záměrně, nebo nevědomě. Každopádně se tomu průvodu gayu bere základní myšlenka. Myslím, že myšlenkou je upozornit na sebe, jako na menšinu. Připomenout, že oni jsou také lidé. A myslím, že až média z nich dělají monstra. Ale pravda, že oni jim v tom mnohdy pomáhají. Myslím, že by organizátoři měli všem, kteří se chtějí zúčastnit pochodu, říci, aby se zdrželi excesů, jako je projev lásky a náklonnosti. A měli by po zúčastněných chtít, aby v průvodu byli v "civilu". Pochybuji, že v kostýmech a v maskách, či zmalovaní, chodí i normálně. Myslím, že toto jsou důvody, které lidi odmítají a pohoršují.

Nikdy jsem na takové akci nebyl, tak nevím, jestli si média jen nevybírají do záběru, ty křiklavé jedince a těch 99% normálních pomíjí. Ale kvůli myšlence, která určitě není v tom, aby prezentovali, jak to dělají, a hlavně kvůli těm médiím, které obrázek na ně takto prezentují, by organizátoři i účastníci, měli všechny poučit, jak se mají oblíknout a chovat. A jedince, kteří se nedokážou ovládat, sami z akce vyprovodit. A potom, měli by tam být v "civilu", ty masky a kostýmy, také znehodnocují akci. Chování jedinců, kostýmy, mejkap, to vše podporuje oficiální smýšlení o homosexuálech a pohled na ně. A takovéto akce by měli být hlavně o tom, aby se to smýšlení opravilo, ne potvrdilo. Pak se nedivte, že takové akce budou vždy nepřijatelné a provokující.

Žádné komentáře:

Okomentovat