neděle 16. srpna 2015

Už je to tady

Psáno kdysi.... V jednom článku jsem psal o tom, jak by mohl nový socialismus vypadat (bude publikován později). No a hle, na internetu jsem četl choutky Paroubkovy komunistické ČSSD: zdaníme bohaté 38% a ti co nedokážou, kde vzali na majetek, těm dáme 80-100% daň. No paráda, já se samozřejmě nebojím, jen jsem zvědavej na ten úprk podnikatelů a zahraničních investorů a kde pak budou shánět peníze do státního rozpočtu. Bude to zbytečný zákon, protože ti, co si to nakradli, ti jen převedou účet do daňových rájů a odjedou. Tak že koho to vlastně budou honit, trestat a danit?

Donedávna měli kampaně typu: záchrana před modrým nebezpečím. A to ne my, to oni (modří), když se řešili maléry, nedostatky a nesplnění slibů. A to my, ne oni, když něco klapalo a bylo dobré. Dále slibovali dostatečné až přemrštěné podpory, 13 (a kdyby to už nebylo moc nesmyslné i 14,15,16…) důchody, desítky tisíc při narození dítěte apod. A teď? Teď už chtějí zasáhnout ty nejnižší lidské pudy: závist, nenávist k úspěchu, přání ať druhému zdechne koza, když jí nemám já.

Nebo že by zas jen nový trik, jak se dostat ke korytu? Ale pokud by tuto nebeskou hudbu lahodící komunistům a jejich voličům nesplnili, tak by museli mít alespoň 51% volební výsledek, protože KSČ(M) by s nimi nevládli a ostatní strany taky ne. Jo zapomněl jsem na lidovecké korouhvičky. Tak to jim stačí tak 40-45%. Tak soudruzi z KSČSSD, trochu si projděte historii tak 100-200 let dozadu a zjistíte, že ti nejhorší jedinci společnosti vždy včas zdrhli a vždy se trestali jen malé ryby a v některých režimech (nacismus a socialismus) i nevinní. Tak koho že to budete danit?

Žádné komentáře:

Okomentovat