neděle 16. srpna 2015

Reakce jen na oko

Tak nám Sobotka ztratil trpělivost s dalším socanem, kolikátém už od dob křišťálově čistého Standy? Vyzval Palase, aby se choval sociálně, aq ne tak, jak se chová. A proč jen Palase? Že by se přestali kamarádit? Nebo, že by Palas bohatnul jen na svém písečku a nechtěl se dělit? Typický příklad politiků ČSSD. Kázat vodu a pít víno.

Jo, a pane Sobotko, co kdybyste vyzval Rátha, aby se ve jménu vaší politiky - myslíme na ty chudé - vzdal jednoho platu, který dostává od všech, tedy i od chudých, tedy z daní - poslaneckého nebo hejtmanského? Což sliboval před volbami, ale do dnes nesplnil. A také by měl prodat svou kliniku obci nebo kraji, a tím se vzdát svého zisku, který by v rozpočtu obce nebo kraje, byl třeba na pokrytí nějaké podpory rodin, dětí, seniorů. Tak to má dva platy od státu, tak že od těch chudých, a ještě zisk z kliniky, měsíčně mu to může dělat --- určitě moc a moc. Takže, když chcete, pane Sobotko vyzývat k dodržování programu a politické cesty ČSSD - sociální stát, čili hlavně podpora chudých, tak bych prosil i výzvu na Rátha. Děkuji.

Už vidím ty nadávky a vysvětlování, co Ráth udělal dobrého. Taktu připomenu trochu toho dobrého 1) žákovské jízdné: už nefunguje, muselo být zrušeno, protože to kraj zadlužilo a museli se proto zrušit některé linky a o 20% zvýšit cena jízdného. 2) Nemocnice zůstanou krajům: dodnes jsou spory s ním v Kladně a v Mladé Boleslavi o předražené stavbě pavilonu. 3) Poplatky: se opět platí, stejný příklad jako u jízdného - zadlužil kraj. 4) Každý může podnikat: Ale on s Paroubkem vyřvával na pravici, speciálně na ODS, když tam někdo seděl jen v nějaké radě, natož aby podnikal. A když už jsme u toho podnikání, tak proč to podnikání tak ostře kritizuje u Bárty, který vlastně už ani nepodniká, oproti jemu? 5) Platy: bych mu nezáviděl, ale dokáži si představit, jak by hulákal, kdyby se tak choval někdo z ODS. Žádný odsák nebyl hejtmanem, poslancem a ještě podnikatel. Kdyby byl, zastával by se ho někdo také tak vehementně, jak se bude zastávat Rátha? Ale tady je jiná věc. Po krajských volbách sám říkal, že se vzdá mandátu poslance (a opět kandidoval) a že se vzdá jednoho platu (nevzdal). To jen k tomu, jak "plní sliby". Tak tu zas tak moc nedávejte svou ruku do ohně za Ráthovu čest a poctivost.

Já se Sobotkou souhlasím. Akorát ho vyzývám, aby to stejné udělal se všemi. A jako příklad nejvýraznější jsem dal RÁTHA. Pokud to udělá jen u někoho: aby se vlk nažral a koza zůstala celá, tak to tvář ČSSD nezlepší. Nakonec, nevyzývá k takovému gestu ODS? Že by pro jednoho platilo jedno a pro druhého ne? Tak takto politická kultura u nás nikdy nebude. Pravicový volič ví, že nic není zadarmo. Nečeká na pomoc a sám se přičiní, tedy pokud chce žít lépe. A o to jde i pravici - naučit lidi se o sebe postarat. No a levicový volič počítá s tím, že by mělo být vše zadarmo a vše by mělo už být a fungovat, aniž by hnuli prstem. A levice je v tom udržuje. Stručný popis fungování politiky levicové a pravicové a orientace na tu kterou skupinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat